Gyurkity Péter

Automatikusan települ XP-re az Internet Explorer 7

A Microsoft minden felhasználónak erősen ajánlja böngészője legújabb változatának feltelepítését, ezért az IE7 az automatikus frissítések részeként érkezik. A letöltést azonban le is tilthatjuk.

Az Internet Explorer fejlesztését nyomon követő hivatalos blog bejegyzéséből kiderül, hogy a szoftvercég a Windows XP operációs rendszeren legszívesebben minden egyes számítógépre feltelepítené a böngésző következő verzióját, amikor az elkészül - várhatóan még az idei év vége előtt. Véleményük szerint rendkívül fontos javításokat alkalmaztak, és nagyban növelték a szoftver biztonságát, ezért nem kérdéses, hogy minél több rendszerre el kell juttatni a fejlesztést.

A körből természetesen a jelenleg használatos Windows XP sem marad ki, sőt éppen a manapság legelterjedtebbnek számító változatot szeretnék erősíteni a böngésző hetes verziójával. Ennek gyors elterjedése érdekében a teljes program az automatikus letöltések között kap majd helyet, mégpedig magas prioritással. Az egyetlen eltérés, hogy a letöltés előtt mindenképpen megerősítést kérnek a felhasználóktól, vagyis a letöltési mechanizmus engedélyezése esetén is lehetőségünk lesz nemet mondani a frissítésre. Az Automatic Updates a következő telepítési lehetőségeket kínálja fel: "Install" (Telepíts!), "Don’t Install" (Ne Telepíts!), vagy "Ask Me Later" (Kérdezz Később!) – ellenőrizve, hogy a felhasználó készen áll-e a frissítésre. A Microsoft azonban egyértelművé tette, hogy a nemleges válasz nem lenne bölcs döntés, mivel mindenkinek érdekében áll a nagyobb biztonság.



Ezt a biztonságot szerintük az Internet Explorer 7 testesíti meg, amely több fontos változtatást és szigorítást foglal magában. Ezek közé tartozik az adatlopás, a phishing elleni védelem, a titkosítási és egyéb szabványoknak való megfelelés, továbbá az ActiveX vezérlők biztonságosabb kezelése, amely többek között ezek alapértelmezett kikapcsolását jelenti. A szoftverből eddig három bétaváltozat jelent meg - az utolsó a múlt hónap végén - a végleges verzió debütálását pedig az utolsó negyedévben ígérik.

A vállalati ügyfeleknek emellett elérhetővé tettek egy apró eszközt, amely egyenesen letiltja a böngésző automatikus letöltését. Mindez azért, mert a céges rendszerek egy része nincs felkészülve egy átfogó frissítésre, így a gyors feltelepítés előre nem látható kényelmetlenségeket okozhatna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Warpcore #155
    Végülis a reklámok legzavaróbb formája ,a felbukkanó ablak mindig is létezett.. csak régen még ablakban felbukkanó reklámoknak, ügynököknek hívták őket
  • h4x0r #154
    A telnetben pedig még sokkal korábban kiküszöbölték a problémát. :-)
  • Caro #153
    Lehet hogy ferdítés, de a lynx-ben 1992 óta nincs pop-up.
  • Warpcore #152
    Ezért írtam oda h ferdítés =)
    (de ne feledjük h az ff a mozilla suite böngészőkomponensének lecsupaszitott változataként kezdte.. a pórnépnek egyszerűbb lemagyarázni h webböngészőő mint internetes alkalmazáscsomag =)
  • dester #151
    Ez egy kicsit ferdítés, mert a #4-ben a Firefox-ról volt szó.:)
  • Warpcore #150
    Talán ferdítés,de FF-előtt is volt Mozilla browser,Netscape-és popup blocker is =)
  • moonman #149
    Talán ferdítés, de már az sp2 rc1-ben is volt popup-blocker
  • h4x0r #148
    Ez egy kicsit ferdítés, mert az FF 1.0 előtt is volt a Firefoxban popup-blocker.
  • dester #147
    "Lásd anno a felugró ablakok blokkolása is már mióta volt firefoxban mire bekerült az explorerbe"

    Az Explorer-be az SP2-vel került bele, ami 2004 augusztusban jött ki, a Firefox 1.0 meg novemberben...
  • Warpcore #146
    Legalább lessz anyagunk a kbupdate összesbe =)