Specker Balázs

A Google naptárba véste a mai napot

A Google a mai napon elindította ingyenes webnaptárát. A keresőóriás szolgáltatása révén a felhasználók vezethetik és megoszthatják másokkal fontos találkozóikat, programjaikat.

A Google Calendar néven futó új lehetőség az ígéretek szerint az asztali naptárak felépítését követi majd, és lehetőséget ad arra, hogy pusztán egyetlen egérvonással pakolhassuk át az eseményeket egyik dátumról a másikra. A naptár talán legnagyobb dobása a "természetes nyelvfeldolgozó" technológia, amely a programok felvételét hivatott megkönnyíteni. Az újdonságnak számító technika révén a felhasználók egyszerű, tömör leírásokkal adhatják meg, melyik naptárba kerüljön az adott esemény. A találkozók lehetnek magánjellegűek, csak barátoknak szólóak, vagy a weben mindeki számára hozzáférhetőek.


"A Google Calendar minden eseményt felölel az életemben, és még egy helyre is gyűjti őket. Megadjuk a lehetőséget a felhasználónak, hogy többszintű webes naptárakat készítsenek sajátjuk alapján és megosszák őket másokkal" - áradozott Carl Sjogreen, a Google termékmenedzsere az Earthtimes.org oldalán. Az egyelőre csak angol nyelven elérhető szolgáltatáshoz nem szükséges Gmail-es emailcím.

Az új naptárral az USA elsőszámú webkalendáriumának tartott Yahoo Calendarnak is számolnia kell. A Google azonban tiszta játékot szeretne és lehetővé tette, hogy a Google Calendaros eseményeket Yahoo Calendarral is meg lehessen osztani. Sjogreen azt ígéri, hogy hasonló együttműködés várható a Microsoft Outlookkal, a Palm Treo okostelefonnal, illetve több mobilos kalendáriummal is az elkövetkező néhány hónapban. Azonban úgy tűnik a Yahoo sem akar lemaradni, ezért a keresőcég bejelentette, felújítja 1998-ban útnak indított szolgáltatását. Vélhetően ez a közlemény összefüggésben van az upcoming.org 2005-ös felvásárlásával. E webnaptár segítségével a felhasználók amellett, hogy megoszthatják ismerőseikkel programjaikat, még értesíthetik is egymást az eseményekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • iko #8
    Ez bizony savanyú a szőlő hozzáállás.
  • Anteris #7
    ez a gooogle earth amit említettél, hát nem igazán fríss adatbázisból dolgozik bizonyos régiókban. Plédának okáért van itt tőlem nem messze egy lakótelep ami már vagy 6 éves de a gogle térképén nyoma sincs még.
  • Sliders #6
    persze par millioval a vallagamban en is el tudok adni mindent. Raadasul csak masolnak. Ami megtetszik azt letrehozzak. A kereso meg az Earth az valoban faxa de a tobbi... lenyeg az h nagy tokevel mindent lehet. Nem szeetem a mammuth cegeket akik mindent el akarnak nyelni.
  • HUmanEmber41st #5
    Tüntetések és LAN partyk szervezésére kiváló :) :)
  • Kaadi #4
    A google nem azért lett híres mert új dolgokat talált ki, hanem mert a már meglévő technológiákat addig nem használt módon párosította össze: lásd - sem a keresőt, sem az online hírdetést nem ők találták ki, mégis ők a legnagyobbak jelen pillanatban a két piacon.
    Hasonló a helyzet az email szolgáltatásnál is: a MS csak vakarózik a Live Mail programjával, a Yahoo meg még mindig elmarad a színvonal terén. Ne is beszéljünk a könyv, zene, kép, video... stb keresési funkciókról, az Earth programról, amiről szinte hetente olvasni a médiákban...
    A Google egyszerűen OTT VAN és hozza mindazt amit elvársz a netes szolgáltatásoktól. Az amik erre azt mondják: maximum customer satisfaction!
  • atothhu #3
    "Google nemtud már sok újat kitalálni"

    nem gyenge kijelentés, nem szokásom a fika, sem a lol, de ez nem volt gyenge :)
  • Sliders #2
    ez csak hülyéskedésre jó. Senki nem fog netes naptárbantárolni fontos információkat csak akinek a homlokánál van egy bizonyos L betü :)

    Google nemtud már sok újat kitalálni.
  • SoulHUN #1
    fasza