SG.hu

Kovács Kálmán: már nincs szükség az IHM-re

A hírközlési és informatikai miniszter szerint 5-6 év múlva a papír kiiktatható lesz a legtöbb hivatalból, elektronikusan zajlik majd az ügyek nagy részének intézése.

A köztelevízió tájékoztatása szerint a miniszter Vasváron, a helyi teleházban tartott választási fórumán közölte, hogy "az elmúlt négy évben Magyarországon útjára indult az információs társadalom, ezért ma már nem egy önálló informatikai tárcára van szükség, létre kell hozni a közlekedéssel, távközléssel közösen egy olyan tárcát, amely az intelligens infrastruktúra kiépülését segítené elő."

"Minden párt azt szeretné, hogy olcsóbb legyen az állam, kevesebb legyen az adó, (...) de én állítom, nem lehet ezt úgy megcsinálni, hogy a hivatalokban például azt mondjuk, holnaptól gyorsabban kell tologatni az papírokat" - mondta. Szavai szerint "nem kell mindent minden kis faluban intézni", ami eddig papírtípusú munka volt, az mehet mondjuk elektronikus úton a kistérségi központba, és a kistelepüléseken csak olyan ügyeket kell intézni, ami nagyon megköveteli a személyes jelenlétet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #7
    1et értek.
  • Béla bácsi #6
    Szerintem elsősorban Kovács Kálmánra nincs szükség ilyen formában. Meg a társaira se. Inkább mennének kényszermunkára egypár évre. Jobban járna az ország, ha az a söpredék odafenn be lenne fogva arra, és helyükre tisztességes emberek kerülnének. Persze ilyen sohase lesz.
  • St #5
    jól mutatja a kormány viszonyát az informatikához...

  • szombi #4
    www.kakaobiztos.hu
  • Praetor #3
    De legalább hangzatos beszédeket tud tartani...
  • Keem1 #2
    "Amit csinált az alapján eddig se volt szükség rá."

    LOL
    És milyen igazad van...
  • Komolytalan #1
    Amit csinált az alapján eddig se volt szükség rá.