Specker Balázs

Elstartolt a Google Finance

A Google elindította Finance névre hallgató pénzügyi és vállalati információkat kínáló weboldalának béta verzióját. A portálon a legfrissebb tőzsdeinformációk mellett a pénzvilág hírei is nyomon követhetőek lesznek.

A táblázatban megjelenő adatokat interaktív módon szervezheti a felhasználó, a tőzsde alakulását időszakokra lebontva is megtekintheti, a kívánt periódusra ráközelítve pedig részletesebb információkhoz juthat. A kiválasztott naphoz tartozó hírek automatikusan jelennek meg a lista mellett - olvasható a cég sajtóközleményében. A Google Finance oldalán emellett számtalan köz és magánszférában működő cég linkje, részletesebb leírása is megtalálható. Továbbá a felhasználónak arra is lehetősége nyílik, hogy csak azokat a vállalatokat figyelje, amelyeknek a részvényeire kíváncsi. A lap ezen kívül igyekszik egy kalap alá hozni mindazokat a szakmai blogokat, vitafórumokat, amelyek hasznos algoritmusokat és értékeléseket kínálnak.

Katie Stanton, a Google termékmenedzsere elmondta, hogy az ingyenes szolgáltatás ötlete néhány Indiában tevékenykedő Google-os szakember fejéből pattant ki, akik javítani akartak a pénzügyi információk utáni kereséseken. A keresőóriás felhasználók körében végzett felmérése is rámutatott arra, hogy van még hova fejlődni a pénzügy információk szolgáltatásában. "Úgy vélem jó irányba haladnak. Már régóta vártam, hogy mikor rukkolnak elő egy ilyen átfogó megoldással" - fogalmazott Danny Sullivan , a Search Engine Watch szerkesztője. "Erősen köthető ahhoz a törekvésükhöz, hogy az információkat rendezzék és világosabbá tegyék az emberek számára."

Persze már jó néhány hasonló hírportál működik, elég csak a Yahoo Finance-ra, a Marketwatch.comra vagy a TheStreet.comra gondolni. Asaf Buchner, a JupiterResearch elemzője azonban úgy véli, hogy a sok extra szolgáltatás és a felhasználóbarát felület versenyképessé teheti a Google-t a vetélytársakkal szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!