Napi Online

Skype használat a magyar cégeknél

A Skype használata nem pusztán gazdaságos, de biztonsági szempontból is előnyös - állítja Dolánszky György, a Kürt Rt. információbiztonsági szakértője.

A Skype az adatforgalmat titkosítja, így a lehallgatás szinte lehetetlen. Ráadásul, ha a felhasználó IP-anonimizáló szervert is igénybe vesz, akkor még azt sem lehet kideríteni, hogy ki kivel beszél. A Skype megalkotói ezzel a technikával még az FBI-nak is komoly fejfájást okoznak. A rendszer megbízhatóságát talán az is igazolja, hogy a Kürt-csoport leányvállalatai - Németországban és Ausztriában - jó ideje Skype-on kommunikálnak egymással.

"Több okból nem tervezzük a Skype-hoz hasonló megoldások bevezetését. A fő ok az, hogy a cégen belüli ingyen telefonálás már megoldott. A legtöbb kollégánk gyakran távol dolgozik az asztalától, valamint nagyon kevés partnerünk használja ezt a szolgáltatást. Arról nem is beszélve, hogy minden számítógéphez biztosítanunk kellene hangfalat és mikrofont vagy fejhallgatót. Otthoni használatra viszont kiválónak tartom" - jelentette ki Csávás István, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. rendszergazdája.

"A Groupama Biztosítónál jelenleg csak korlátozott módon használunk ingyenes telefonálási lehetőséget a két központi épület között. Ennek több oka is van, a legfőbb az, hogy a biztosító hálózati infrastruktúrája nem volt megfelelő színvonalú egy ilyen megoldás alkalmazására a vidéki telephelyek és a központ között" - közölte Fazekas Ferenc, a Groupama Biztosító Rt. informatikai igazgatója -, "a külföldi kommunikáció pedig volumenében nem túl nagy". A 2006-os és 2007-es terveik között szerepel bizonyos viszonylatban a klasszikus hangalapú adattovábbítás átterelése IP-alapú megoldásokra, valamint 2006-ban a faxolást kívánják informatikai alapú megoldással megújítani. 2007-ben megvizsgálják a nagyobb irodák és a központ hangátvitelének átterelését is.

"Az ingatlanfejlesztő Autóker Holding Rt. már használja a Skype szolgáltatást, a cégnél azok az értékesítők, akik külföldieknek, elsősorban briteknek vagy íreknek adnak el lakásokat, a kinti ügynökségekkel már így tartják a kapcsolatot" - közölte Angyal Tünde, a társaság kommunikációs igazgatója. Ezen túlmenően a cég igyekszik minél kedvezőbb tarifával telefonálni, ezért figyeli a szolgáltatók új termékeit. Ugyanakkor a vállalkozás sajátos helyzetben van a piacon, ugyanis Com.unique néven korábban telefonszolgáltatót alapított, amely az Autóker-ingatlanokban működik. A cég szolgáltatásával az ezekben lakók ingyen hívhatják egymást. Az Autóker irodai telefonszámlája havonta mintegy másfél millió forint. Idén a telekommunikációs piaci versenyhelyzet miatt a telefonköltség csökkenésére számítanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!