Berta Sándor

iTunes - már tudományos anyagok is letölthetők

Eddig csak zeneszámokat vagy zenei videókat lehetett letölteni az Apple internetes zeneboltjából. Pár napja azonban már tudományos, politikai anyagok vagy művészeti fájlok is megtalálhatók a kínálatban.

A letölthető fájlok számának növekedése annak köszönhető, hogy nemrég a Stanford Egyetem ingyenesen elérhetővé tette az intézmény rendezvényein és előadásain elhangzó beszédeket, illetve a sportrendezvények közvetítéseit. Az egyetem ezt úgy oldhatta meg, hogy csatlakozott a főiskolák és más oktatási intézmények számára hozzáférhető iTunes U-programhoz.

A fájlok nem tölthetők le a hagyományos iTunes online zeneboltokból, hanem csak és kizárólag egy különleges címről. A Stanford on iTunes esetében ez az itunes.stanford.edu címet jelenti. A fő bejelentkező képernyőn hat menüpont közül lehet változtatni. A Heard on Campus pont tartalmazza a vendégek beszédeit és híreket, míg a Global Initiatives menü alatt a szakmai anyagok érhetők el. A Music címszóra kattintva hozzáférhetők az egyetem jelenlegi és volt hallgatói, előadói és tanárai által szerzett dalok.

A Faculty Lectures pontban az előadásokon és a szemináriumokon elhangzott beszédeket gyűjtötték össze. A Books & Authors menü tartalmazza a különböző könyvekről készült ismertetőket, valamint az írókkal készített interjúkat.

A Sport pont alatt - nevéből is adódóan - a sportközvetítéseket, illetve az oktatási intézmények sportolóival és edzőivel lévő beszélgetéseket lehet meghallgatni és letölteni. A legtöbb szolgáltatáshoz választható bérletszerű hozzáférés is, ilyenkor a felhasználók automatikusan értesítést kapnak a frissítésekről, a fellelhető legújabb információkról. Számos felvétel ingyen letölthető, AAC fájlformátumban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)