Dojcsák Dániel

Gyurcsány Ferenc személyesen mutatta be a 189-et

Gyurcsány Ferenc személyesen látogatta meg a nemrég üzemelő Kormányzati Ügyféltájékoztató Központ telefonos központját, melyet a Sykes multinacionális cég üzemeltet az állam számára. A tervek szerint a 189-en fut majd össze minden kormányzati és államigazgatási kérdéssel kapcsolatos segítségkérés a jövőben.

A miniszterelnök érkezése után rövid eszmecserét folytatott a Sykes központjának vezetőjével és az egyik Call Center-es női alkalmazottal, majd személyesen próbálta ki az egyik ügyfélközpont fogadó állomást. Hívást ugyan nem fogadott, de megtekintette az erre szolgáló telefonkészüléket és az asztalon lévő teljesen átlagos desktop számítógépet. Ezek után egy rövid összefoglaló beszédben méltatta a találmányt, mégpedig az állami Call Center kiszervezését versenypiaci szereplőnek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A szolgáltatás nyújtását az állam megpályáztatta és a Sykes ajánlata árban jóval alacsonyabbnak bizonyult, mint a többi versenytárs. Közlése szerint kompetenciában bizonyítottan rendben vannak, hiszen számos világcég szervezte ki hozzájuk call center szolgáltatását. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy ha ezeknek a cégeknek megfelelő a szolgáltatás, akkor az államnak is.

Jelenleg havi 30 ezer hívást fogadnak, melyek közül körülbelül 10-ből négy hívás ügyfélkapu elérés regisztrációjával kapcsolatos, ami azt jelenti, hogy egyre többen már nemcsak információért hívják fel a 189-et, hanem maguk szeretnék egyszerűen intézni ügyeiket. A jövőben a kormány meg kívánja tiltani a minisztériumoknak, hogy saját Call Centert üzemeltessenek, ehelyett ez a közös felület szolgál majd ki minden igényt, hiszen "a front office-t és a back office-t szét kell választani" - mondta Gyurcsány. (Az ügyféllel a front office tartja a kapcsolatot, míg a back office-ban végzik a tényleges munkát.)

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A miniszterelnök után Baja Ferenc, a projekt felelőse vázolta fel néhány szóban a szükséges technikai dolgokat, bár lényeges elemmel nem bővítette a sajtó információit. A Kormányzati Ügyféltájékoztató Központ a 189-es kék hívószámon, külföldről a +36-1-371-9300 számon, interneten keresztül pedig a [email protected] elektronikus levélcímen folyamatosan (napi 24 órában) áll az állampolgárok rendelkezésére. A hangsúly inkább a szolgáltatás megismertetésén, elterjesztésén volt - ha egy cégről lenne szó, azt mondhatnánk a tájékoztató csupán reklámfogás volt. Remélhetőleg a bemutatott szolgáltatás beváltja a hozzá fűzött reményeket és költséghatékonyan nyújt releváns információt az állampolgárok számára egyre több kérdésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #29
    Az okmányirodával nekem sincs semmi bajom, leszámítva az olyan apróságot, hogy az ügyintézés közepén a kezembe nyomtak egy csekket hogy húzzak át a postára befizetni. Majd ugye vissza és akkor onnan folytattuk fél óra múlva az aktust. Ha a digitális fényképet helyben le tudták venni, akkor legalább egy kártyaleolvasót telepíthettek volna, ha már ez a XXI. szd. Na mindegy, 5 napon belül (hétvégével együtt) a kezemben volt a passzus, és a köv héten már húzhattam is hidegebb égtájakra.

    Szal nekem csak az a gondom, hogy van ez a magyarorszag.hu portál vagy melyik, és hiába van fenn valami útlevél ügyintézéses menüpont, az gyak semire nem jó.

    De nemsokára kell lakcímkártyát meg személyit is csináltatnom, azokkal is letesztelem majd;)
  • BTibor #28
    Esetleg elolvashatnátok Babylon hozzászólását néhány sorral lejjebb #21
  • BTibor #27
    Egyeseknek tökmindegy miről van szó, csak utálhassanak egy aktuális arcot.
  • Komolytalan #26
    Ezt kb egész életedben bánni fogod. Ritkán adódik ilyen jó lehetőség, amit elszalasztottál.
  • jointeer #25
    ezmind hazukságö _._
  • Axon #24
    Azért megcsaphatta volna ott valami kóboráram...
  • Axon #23
    Lehet, hogy a fülében van a nyelve ;-)
  • MacrosTheBlack #22
    "187 on an undercover cop..." - Snoop Doggy Dogg :DD
  • mrzed001 #21
    Látom az inteligencia megint kiüt egyesek hozzászólásából.
    Gondolkodni ..... azt kéne bizony.

    a 189-en fut majd össze minden kormányzati és államigazgatási kérdéssel kapcsolatos segítségkérés a jövőben

    A jövőben a kormány meg kívánja tiltani a minisztériumoknak, hogy saját Call Centert üzemeltessenek, ehelyett ez a közös felület szolgál majd ki minden igényt, hiszen "a front office-t és a back office-t szét kell választani"


    Nem tom maga találta-e ki, vagy a szájába adták de ez két piszok fontos mondat.
    Miértis?
    Megszűnik végre a szerencsétlen ügyfél (azaz állampolgár) ide-oda kapcsolgatása
    Lefixált rendszer szerinti ügyfélkezelés
    Nem csak 1 mucus csücsül a telefon mellett pölö egy minisztériumban (amikor épp nem kávézik, vagy >->o )
    Talán végre komolyan bevezetik az ügyfél csak egyvalakivel beszél elvet (és minden információ átadást belül maguknak kell megoldaniuk), tehát nem neked kell a különböző állami szervek között rohangálnod mindenféle idióta papírokkal hónapokon keresztül (kis skizofrén országunkban)

    A Sykes jólismert profi. Aki pesti már tuti beszélt velük (pölö Elmű-s dolgok egy része is ki van adva nekik -észre se veszed-)
    Minőségileg profi Call Center rendszerük van (amit nemsok állami intézmény engedhet meg magának, így ugyebár nekik nincs is)
    És mivel ott nem 1-2 user csücsül, hanem >100 (nem tom mára mennyire bővült), így sokkal kisebb a várakozás valószínűsége és mértéke (pláne, ha szokás szerint a szolgáltatási szintet szerződésben rögzítették, azaz pölö megszabva hogy hány %-a a hívásoknak várakozhat >30 mp-et max. Alapból a rendszer is bekapcsol + usereket megnövekedett hívásszám esetén, illetve a supervisor-ok átsorolhatnak usereket más csoportokból)

    Egyszóval ez végre egy értelmes lépés volt, gratula
  • vg #20
    7es kép... csontig nyali...