Berta Sándor

CES 2006: Jön a Netgear Skype WiFi Phone

A Las Vegas-i CES keretében mutatta be első közös fejlesztésű mobiltelefonját a Netgear cég és a Skype Technologies. A készülék a WLAN-technológiát használja és tartalmazza a népszerű VoIP-szoftvert, az internetes telefonáláshoz csupán egy WLAN-hozzáférésre van szükség.

A Netgear Skype WiFi Phone egyaránt támogatja a más felhasználókkal folytatott Skype-beszélgetéseket, valamint a vezetékes hálózatokba irányuló (SkypeOut) és onnan érkező (SkypeIn) beszélgetéseket. Szintén igénybe vehető a Skype fizetős üzenetrögzítő-szolgáltatása is. A készülék legnagyobb előnye, hogy egyaránt kezdeményezhetünk vagy fogadhatunk hívást otthonról, az utcáról vagy egy irodából. A telefon használata rendkívül egyszerű, hiszen csupán a Skype felhasználói nevet és a jelszót kell megadni és máris lehet telefonálni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Netgear Skype WiFi Phone egyaránt támogatja a WLAN IEEE 802.b és a WLAN IEEE 802.g szabványokat. Igénybe vehető a WEP titkosítás is. Az eszköz súlya 90 gramm, mérete 108x42x19 mm. A telefon készenléti ideje 50 óra, maximális beszélgetési ideje három óra. A Netgear és a Skype Technologies új közös fejlesztésű terméke előreláthatólag az idei év első negyedévében fog megjelenni. A két vállalat egyelőre még nem árulta el az új WLAN-telefon árát.

A TecChannel német hírportál információi szerint a Skype népszerűsége továbbra is töretlen. A Skype Technologies jelenleg világszerte 66 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. A két, Skype-ot használó internetező közötti beszélgetések ingyenesek, míg a más hálózatba irányuló hívásokért minimális díjat kell csak fizetni. A céget tavaly szeptemberben vásárolta meg több mint 2,6 milliárd dollárért az eBay internetes aukciósház.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • [email protected] #8
  netgear nem noname!!!
  Nagyon jó minőségi ADSL routereket gyárt és egyébb hi-tech hálózati eszközöket, pl. LAN adapter (LAN a hálózati áramon keresztül) stb... stb... .
  Ez most egy próbálkozás, és ha bejön nekik , akkor kaszálnak majd rendesen.
 • pemga #7
  Izé, mobilt is, csak akit gyakran hívok az fizet hívásfogadás után is :(, emiatt maradtunk a vezetékesnél.
 • pemga #6
  Igen, csak mellékelni kéne egy wardrive progit, hogy ténylegesen hordozható legyen :). Így most hotspotok közelében vagy otthoni/céges wifi hálózatokban műxik, bár a WiMax feloldhatja majd a korlátokat. Olyan teló már most is van, ami pc-hez csatlakoztatva cordless telefonként működik, nálunk is lehet kapni. A skypeOut meg nagyon üt, óránként 1EUR-ért lehet hívni világon vezetékes számokat :).
 • smv #5
  Nem fogják, megjelennek ők is majd a szkájp + gsm stb rendszerrel. :D
 • airwalker #4
  Egy kis jövőboncolgatás:
  Amerikában már néhány nagyvárosban kezdik kiépíteni az egész várost, vagy legalább egy egész városrészt lefedő wifi szélessávot. Ha egy idő után bárhol tud a telód kacsolódni a nethez feleslegessé válnak a mobilszolgáltatók. Szerintetek ők majd könnyen engedik, hogy kicsússzon a kezükből az a sok lóvé amit most kaszálnak? Vagy kénytelenek lesznek?
 • Zenty #3
  Maga az ötlett joh! Csak használhatoságba föleg itthon még nemigazán lenne muxi szerintem!
  De késöbbiekbe talán még joh is lehett ez az egész!
  Egyébként nem egy két fillér megtakaritás ha ezt használod!
  Egy az hogy ha sok skype ismerösöd van azokat ingyen hivhatod!Másik meg külföldöt is hivhatod ezzel simán ,mert helyi tarifával számlázz! Az meg nem két forint különbség a rendessel szembe....

  Másik én is örültem volna ha full ingyenes lenne az egész( rendes hivsáokra is) ,de az nem megoldhato!
  Szal nem tudom mih ez az ingyenesség kérdés? :D
  Ha nem lenne kötelező a szaros matávos rendes vonalas az adsl-hez akkor sima skype használnám! ( upc nálam nem lehet bekötni, meg nem is szeretem :D)
 • akyyy #2
  nem értem miért kell enynire vacakolni hogy beágyazva legyen egy telóba a progi?

  most azért vegyek ilyen "nevesincs" telót, amibe azt se tom mik vannak, csak aynit h van benne Skype? amivel olcsóbban telózhatok? akkor inkább fizettek két forintal többet apercdíjért, de normálisabb telóm van:S
 • Akuma #1
  már kezdtem örülni, hogy valami ingyenes dolog a Skype jóvoltából... dehogyis, fizessünk csak!