Németh Szabolcs

Grand Raid Offroad

Az Asobo Studios megirigyelte Palik László sikereit, és egy igazi tereprali-játékot álmodott meg a maga szépségeivel és buktatóival. A stílus kiaknázatlan, így egy jó játék tuti hírnevet jelenthet a fejlesztőknek.

Olyan jó érzés, mikor egy készülődő projekt kapcsán megemlíthetem hazánk fiait. Biztos sokan emlékeztek a Clever's által fejlesztett Screamer 4x4-re, arra a játékra, mely először még Pathfinder név alatt futott és mikor kijött, mindent tarolt. Mind a hazai, mind a külföldi szaklapok elismerően szóltak a programról. Hihetetlen fizika, csodálatos modell-kidolgozás, valóságos, változó nehézségű terep jellemezte a játékot. A megjelenés óta eltelt pár év és a magyarokat dicséri, hogy azóta senki nem tudott olyan játékkal előrukkolni, mely ebben a kategóriában a 4x4 után maradandót alkotott volna.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Most pontosan erre készül az Asobo. Megalkotni a történelem legjobb tereprali-programját. Még augusztusban közölték, hogy elkezdődött a Grand Raid Offroad összerakása, de akkor még nem árultak el részleteket. Ma már sokkal tisztább képünk lehet a játékról. Mintegy 10 ezer négyzetkilométeres felületen kell legjobbnak bizonyulnunk, de nem a megszokott, hagyományos módon. Itt nem feltétlenül a gyorsaság számít, jóval fontosabb a szervezőképesség.

Adott egy induló pont és egy végpont. A feladatunk, hogy A-ból B-be a lehető leghamarabb jussunk el. A módszer, azaz, hogy ezt milyen útvonalunk érjük el, teljes mértékben ránk van bízva. Ez a program igazi varázsereje, a kötetlenség. Nincs kötelező, mi döntünk mindenben, mi felelünk a döntéseinkért. Egyetlen dolgunk van, megtalálni az optimális megoldást.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A képek alapján lenyűgöző vizuális élményben lehet részünk. Természetesen ígéretekkel most sem fukarkodnak a fejlesztők. Harminc, a legapróbb részletekig kidolgozott jármű, megszámlálhatatlan játékmód, dinamikus időjárás-változás és hat terep szerepel a listán. Nagyon sok helyen tévesen van feltüntetve a megjelenési platform. A hivatalos oldalon a PC-t is említik és bízzunk benne, hogy ez nem változik az idő előre haladtával.

Hivatalos oldal

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ZoltanZen #32
    Én játék élményben nem kételkedek, ha márcsak az 1nsane-re gondolok. Szerintem ez remek kis játék lesz. Nem tudjátok hol találok róla demót?
    A gépigénnyel ne törödjetek, már 2005-ben elkezdék a fejlesztést, ennyi idő alatt egy nagyon jó grafikus motort tudnak előállítani. Példának itt fellehetne hozni a half life 2-t.
  • gordonmail #31
    Képekből ítélve király lehet, bár jól néz ki, de a játékélményben ici picit kételkedem.
  • Meszesán Imre #30
    nagyon gagyi
  • Fec papa #29
    ez szerintem megfelelő utód lesz a 4x4-re
  • marcelino panni #28
    és hol vannak képek?
  • marcelino panni #27
    Mikor jelenik meg?
  • ngcsnet #26
    jó a graf & kúl lesz
  • danyr #25
  • SFKS #24
    Nem látszik rossznak
  • ivit #23
    :o)