SG.hu

WiFi-s LG mobiltelefon

Az LG és a Kineto Wireless, az UMA (Unlicensed Mobile Access) technológia feltalálója közösen jelentette be a CL400 névre keresztelt WiFiés UMA-képes mobiltelefont.

A CL400 az egyik első engedélyezett UMA/WI-FI telefon, amelyet vezetékes-mobil konvergencia (FMC) hálózatokra terveztek. A CL400-as olyan kamerával és mp3-mal ellátott telefon, amely mindhárom sávszélességen (850/1800/1900) GSM- és GPRS-technológiával is ellátva képes a WiFi-kapcsolatra. A jövőben a CL400-as, internetalapú telefonálás (SIP) szabványaira alapozott VoIP-adatátvitelre is alkalmas lesz.


A két cég először 2005 júliusában jelentette be a dual-mode UMA-s telefonokra vonatkozó együttműködését. Az LG mára a Kineto licenc birtokában elkészítette első UMA-szoftverrel ellátott készülékét, amely 2005 negyedik negyedévében lesz elérhető tesztelésre világszerte. "Számunkra a Kineto a legjobb UMA-megoldásokat szállító partner" - mondta Scott Ahn, az LG fejlesztőközpontjának vezérigazgató-helyettese. "A Kinetóval való együttműködésnek köszönhetően az LG képes volt felgyorsítani az UMA-telefonok fejlesztését, eleget téve ezzel a világ vezető mobilszolgáltatói által támasztott igénynek."

"Az LG továbbra is vezető szerepet játszik a mobilkommunikációs iparban innovatív, új generációs mobiltelefonjain keresztül" - mondta Mark Powell, a Kineto Wireless vezérigazgató-helyettese és társalapítója. "Ahogy nő a kereslet a WiFi-képes konvergenciás megoldások területén, a Kineto olyan vezető cégekkel partnereket keres mint az LG, hogy elősegítse az UMA-alapú szolgáltatások gyors terjedését."


Az UMA olyan technológiát takar, amely tökéletes adatátvitelt biztosít nagy kiterjedésű hálózatokról (WAN) vezeték nélküli helyi hálózatokra (WLAN). Az UMA szabvány azt határozza meg, hogy a mobilszolgáltatók hogyan tudják az otthoni, irodai és nyilvános vezeték nélküli LAN-összeköttetést zökkenőmentesen a mobilhálózatukra kapcsolni. Az UMA-val a szolgáltatók jó és olcsó mobil hang- és adatátvitelt, valamint IMS-szolgáltatásokat biztosíthatnak az előfizetőknek szélessávú WiFi-hálózatokon keresztül, lényegesen növelve ezzel a mobil szolgáltatások elérhetőségét úgy, hogy közben a szolgáltatás költségei drasztikusan csökkennek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!