Berta Sándor

Alternatív híroldal tömbön kívüli országoknak

Pártatlan hírügynökséget szeretnének létrehozni az egyik nagy tömbhöz sem tartozó országok. A hidegháború idején létrejött Nonaligned Movement szerveződés a világ mintegy nyolcvan országát tömöríti.

A kezdeményezés azután erősödött fel, hogy egyre több fejlődő ország érzékelte, miszerint nem mindig tudósítanak a nyugati hírügynökségek pártatlanul a náluk történő eseményekről. A hivatalos nevén Nonaligned Movement News Network névre hallgató hírügynökséget már támogatja Kuba, Szíria, Irán és Észak-Korea is.

Az új szervezethez kapcsolódó hírportál a tervek szerint jövőre kezdené meg a működését. Az oldal az érintett államok tájékoztatási minisztereinek közös állásfoglalása szerint igyekszik majd pártatlanul és az igazságnak megfelelően tudósítani a helyi eseményekről, illetve reagálni fog a nyugati írott és elektronikus sajtóorgánumokban elhangzó általuk tévesnek tartott hírekre is.

A nyolcvan ország illetékesei szerint a kedélyeket leginkább borzoló téma, hogy a nyugati sajtóorgánumok gyakran az összes muszlimot vagy a muszlimok többségét terroristáknak állítják be, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy minden nemzetben vannak jó és rossz emberek.

Az új hírhálózat munkáját a malájziai Bernama hírügynökség fogja koordinálni. A maláj kormány már meg is szavazott a célra egy kisebb összeget. "A Nyugat érdeke is, hogy pontos híreket kapjanak rólunk, hiszen ha az országaink nyugati megítélésében nem változik semmi és emiatt mindenki gyűlölettel tekint majd a Nyugatra, akkor senki nem akar majd nyugati cégekkel üzletet kötni és elmaradnak majd a turisták is ezekből országokból" - érvelt a párbeszéd szükségessége mellett Abdul Kadir Skeikh maláj tájékoztatási miniszter.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #6
    Hasonló dolgokat ír a mediablog is.
  • dez #5
    Teccik.
  • Sadun Tryst #4
    szíriával nem tudom mi a bajod. nem tartozik amerika által "terroristáknak" nevezett országok közé.
    na mind1. szíria kultúráltabb nemzet mint mi :P
  • antalc #3
    a magyaroknak is illene csatlakozniuk, nem csak mindig valami medve vagy majom seggit nyalni!
  • Jack Bauer ahős #2
    "igyekszik majd pártatlanul és az igazságnak megfelelően tudósítani a helyi eseményekről"

    É-Korea, Kuba, Szíria...

    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • HuAn82 #1
    A képről... "Kis ember nagy bottal jár."