Specker Balázs

IBM-Google szövetség

Az IBM és a Google szövetségre lépett, hogy a jövőben az irodai alkalmazottak elsősorban ne csak a helyi dokumentumok között és a személyes levelezésben tudjanak keresni, hanem ha arra van szükség, a vállalati adatbázisokba is betekintést nyerhessenek.

Az IBM össze kívánja kapcsolni OmniFind céges kereső rendszerét a Google vállalkozásoknak kínált, ingyenes asztali keresőjével - áll a Nagy Kék sajtóközleményében. A két cég között létrejött laza partnerkapcsolat közvetlenül nem jár pénzügyi bevétellel egyik fél számára sem. Ám mindössze pár héttel a Google-Sun partnerség után újabb potenciális szövetségest tudhat soraiban a keresőóriás, amely egyre inkább felveszi harcot Microsofttal az asztali PC-k piacán is.


"A két termék összehangolásával mindketten csak nyerhetünk. Ha valaki jó céges keresőt akar, asztali keresőben kell gondolkodnia" - nyilatkozta David Girourard, a Google vállalati alkalmazás részlegének vezetője. "Temérdek információ passzívan található meg a vállalati rendszerekben" - mondta Jon Prail, az IBM tartalomkezelést felelős alelnöke. "Szeretnénk többet nyújtani egy aktív szolgáltatásnál, amellyel az információk csak egyféleképpen kezelhetőek."

Prial azt is megjegyezte, hogy a kereshető fájlok sokfélék lehetnek, az e-mailtől kezdve az adatfájlokon át a blogbejegyezésekig, nem beszélve a kép-, video- és audioállományokról vagy a raktározási adatokról, ezért átfogó megoldásra van szükség. "Rengeteg a feldolgozatlan adat a vállalati rendszerekben - mintegy 80%-uk rendezetlen. Valahogy információvá kell átalakítani őket" - nyilatkozta Barry Murphy, a Forrester elemzője az IT Newsnak. "A munkahelyen használt technika sokkal lassaban fejlődik, mit az otthoni. Úgy véljük, ez remek lehetőség vásárlóink számára, hogy a Google-szerű felületet a munkahelyeikre is átvigyék" - mondta Girouard.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fflx #6
    de ez gondolom oket nem nagyon fogja meghatni :)
  • bundee #5
    Engem kezd idegesiteni picit a gugli... mar ugy nagyon... De ugy igazan, nagyon...
  • Inquisitor #4
    Amúgy meg HA sikerül a G-Wallet terv, meg az aukciós oldal, és rendesen beindul, akkor már csak azzal megduplázódhat a vagyonkájuk 1 év alatt ...
  • Inquisitor #3
    Most már állati kíváncsi vagyok, hogy sikerül e Google-nak ez a "mindent egybe" terve, és fel tud e kapaszkodni végleg az uborkafára vagy csak olyan lesz, mint a DOT.COM bukta?
  • FTeR #2
    a cikk eleje olyan, mintha az említett cégek nem lennének partnerségben az mssel is.

    mára talán kugli rendelkezik a legnagyobb tudásbázissal és olyan helyekre is betekintése van amit nem is hinnénk.
    érdekes visszagondolni, h miből nőtte ki magát.
  • sonicXX #1
    Éljen. Ha a héten még egy guglis hírt meglátok az oldalon, jövőhét végéig sztrájkba lépek és nem nézem addig az SG.hu-t :P.