Szekeres Viktor

Novemberben itthon is DVD-n a Sin City

Az év egyik legkultikusabbnak tartott filmjének DVD-változata november 17-én kerül a boltokba - magyar nyelvű extrával felturbózva.

Robert Rodriguez idei első filmje, a Sin City, a Bűn városa miután beváltotta a hozzáfűzött várakozásokat és elnyerte a Sin City képregény rajongói többségének kegyét végre nemsokára DVD-n is eljut hozzánk. Az alig másfél hónap múlva megjelenő lemez esetében azonban üröm az örömben, hogy egyelőre hozzánk is csak az eddig megjelent fapados kiadás jut el, amin mindössze egy színfalak mögötti munkákról szóló kisfilm van extraként. Szerencsére a magyar kiadónak sikerült elérnie, hogy ezt a kiadást valamivel exkluzívabbá tegye, hiszen a hazai verzióra felkerül egy magyar nyelvű audiokommentár is, melyen Galambos Péter moderálása mellett Láng István képregényszakértő, Kubiszyn Viktor újságíró és Ábrai Barnabás képregényrajzoló szakmai szempontokból elemzi a filmet.

Ez az extra egyébként nem klasszikus audiokommentár lesz, hanem afféle informális beszélgetés melyen a beszélgetők "végigdumálják" a filmet, rengeteg érdekességet, különlegességet tudhatunk meg tőlük mind a szereplőkről, az alkotókról, mind pedig a képregény, a film noir műfajáról - egyéb filmtörténeti kitekintéssel fűszerezve. A lemezen extraként még további képregényrészletek és képpárok (a filmből és a képregényből a hasonló jelenetek egymás mellett) is megjelennek majd.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Bár szép az úttörő kezdeményezés, miszerint saját produkcióval dúsítják fel a DVD-t, a rajongók szájízének keserűségén ez mit sem változtat, hiszen akárcsak mondjuk a hasonló közönséget vonzó Kill Bill-hez, itt is várnunk kell még egy ideig az extrákkal telezsúfolt két DVD-s kiadásra - nyilvánvalóan üzletpolitikai okok miatt, hiszen egyelőre Amerikában is csak ugyanez a fapados kiadás jelent meg a nyáron.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Jó hír viszont, hogy december 13-án már kapható lesz az USA-ban az R1-es extra verzió, amely - ismerve az amerikai internetes DVD-boltok olykor a Magyar Postát is leköröző gyorsaságát - már karácsonyi ajándéknak is megrendelhető lesz külföldről. A természetesen 2 DVD-t magába foglaló kiadáson a 124 perces eredeti film mellett a 147 perces bővített verzió is megtekinthető lesz. Olyan extrák találhatóak rajta, mint három audiokommentár, melyek közül egyet Frank Miller, alkotó és társrendező, valamint Robert Rodriguez prezentál, míg egy másikat Rodriguez Quentin Tarantino-val beszélget végig.

További kisfilmekben pedig látható lesz Robert Rodriguez filmes iskolája, a Tarantino által rendezett jelenet 17 perces változata, dokumentumfilm a zöld háttér előtt zajló forgatásról, valamint egy tíz perces Rodriguez-féle főzőiskola is. Természetesen megtalálhatóak lesznek a kiadásban a szokásos filmek a jelmezekről, kellékekről, különleges effektekről, autókról, valamint az elmaradhatatlan bakik, előzetesek is. A kiadáshoz még egy 17 dolláros eredeti Sin City képregényfüzet is jár, a Nehéz búcsú (Hard Goodbye).

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A filmhez kapcsolódó remek hír az is, hogy miután a Sin City-saga kisebb epizódjai idehaza is megjelentek a Fekete-Fehér képregény antológia részeként, októbertől a Fumax kiadó gondozásában megjelenik az első hazai teljes Sin City-kötet, a fent említett Nehéz Búcsú. A 196 oldalas, igényes kivitelezésű képregényalbum nagyon kedvező, 2982-es forintos áron lesz kapható az árusító üzletekben, könyvesboltokban - valamint engedményes áron az interneten is megrendelhető a kiadótól.

Kritikánk a Sin City-ről

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Piscator #8
  Akkor egy öncélú erőszakos film volt.
  Nekem ez kultikátlan.
 • Teppik Amon #7
  Ez a film megérdemli hogy a polcomon legyen! Karácsonyra meglepem magam vele.
 • Iori #6
  Várja meg mindenki a dec. 13. extra változatot, érdemes megvárni!
 • IoIa #5
  A magyar extrák a legkevésbé sem érdekelnek. De az a +23 perc nagyon, valamint ez:
  "További kisfilmekben pedig látható lesz Robert Rodriguez filmes iskolája, a Tarantino által rendezett jelenet 17 perces változata, dokumentumfilm a zöld háttér előtt zajló forgatásról, valamint egy tíz perces Rodriguez-féle főzőiskola is. Természetesen megtalálhatóak lesznek a kiadásban a szokásos filmek a jelmezekről, kellékekről, különleges effektekről, autókról, valamint az elmaradhatatlan bakik, előzetesek is."
 • winnie #4
  ld. kill bill - nagyon sokanmegveszik, mert türelmetlenek.
 • akyyy #3
  mire jó ez a "fapados" dvd.... ebből is lesz egy halálunalomig nyüstölt dvd!:( főleg ha esetleg lenne második rész is, jönnek a:
  1 és 2 rész egyben, 1 és 2 rész extrákkal, 1 és 2 rész az első rész teljes extráival + magyar extra, blabla, rengeteg bőr!!!!!!!!!
 • meat grinder #2
  essszonyat nagy volt a film. mickey rourke végre visszakerült a csúcsra a listámon. óriásit alakított.
 • IoIa #1
  Mi lehet abban a +23 percben? A rip majd mindenképpen érdekelni fog, mert ez az egyik kedvenc filmem. Remélem, hogy még szilveszter előtt elérhető lesz majd valahol...