Gyurkity Péter

Három részlegre bomlik a Microsoft

A szoftvercég három fő részleget alakít ki a jelenlegi struktúrából, mindegyik élén saját elnökkel. Bejelentették azt is, hogy Jim Allchin, a platform stratégiáért felelős alelnök visszavonulni készül.

A Microsoft oldalán megjelent sajtóközleményből kiderül, hogy a vállalat a szoftverekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos stratégia hatékonyabb végrehajtása miatt döntött az átszervezés mellett. Fontos szerepet játszik továbbá a további fejlődésre, az új technológiák kidolgozására való felkészülés is, amely egy pillanatra sem veszíthet súlyából. Három fő csoportot alakítanak ki a vállalat belül, amelyek élén egy-egy elnök áll majd, míg a csoportokat továbbra is Steve Ballmer vezérigazgató fogja össze.

Az első ilyen részleg a Platform Products & Services Division, amelynek élére egyelőre Kevin Johnson és Jim Allchin kerülnek, mint társelnökök. A Business Division vezetésével Jeff Raikes-t bízták meg, míg az Entertainment & Devices Division élére Robbie Bach kerül elnökként. A változásokkal egy időben Ray Ozzie technikai igazgató szerepköre is kibővül, aki ezentúl mindhárom részlegnél felügyeli a szolgáltatás-stratégia végrehajtását. Jim Allchin kinevezése azért ideiglenes, mert a jelenleg alelnökként tevékenykedő szakember a következő évben, pontosabban a Vista operációs rendszer megjelenését követően szeretne visszavonulni. Társelnöki helyét természetesen Johnson veszi majd át, aki a jövőben egyedül felügyeli majd a Windows Client, Server and Tools, és MSN részlegeket magában foglaló Platform divíziót.

Bejelentették azt is, hogy Eric Rudder, a Server and Tools vezetője új szerepkörben folytatja munkáját, és közvetlenül Bill Gates alatt dolgozik majd, figyelemmel kísérve az általános stratégiát és a legfontosabb fejlesztéseket. David Cole, az MSN élén álló alelnök marad a helyén, ám ezentúl új felettesének, Johnsonnak jelent majd. A Business Division az Information Worker és a Microsoft Business Solutions (MBS) üzletágat foglalja magában. Az ő feladatuk lesz a vállalati igények kiszolgálása a megfelelő szoftverekkel és az azokhoz járó szolgáltatásokkal. Végül, az Entertainment & Devices Division feladata nevéhez illően az otthoni használatra szánt szórakoztatói megoldások leszállítása lesz. Ebben a jelenlegi Home and Entertainment Division, valamint a Mobile and Embedded Devices Division munkájára számíthatnak, amelyek tehát egyesülnek.

"Az elkövetkezendő 18 hónapban fantasztikus fejlesztésekkel állunk majd elő mindhárom kulcsfontosságú területen" - jelentette ki Ballmer vezérigazgató, aki szerint harminc éves tapasztalattal a hátuk mögött minden más vállalatnál jobb pozícióban vannak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BlackRose #16
    Ez a szűkítés ez most trendi lesz a világon, ugyanis a GE nemrég tett hasonló intézkedéseket és a GE az álltalában peldakép szokott lenni a többi cégnek, ugyanis a modern menedzsment tudományos vizsgálata ezeket a dolgokat teszi előnyösnek, minnél kevesebb legyen a vezető a legfelsőbb szinten annál simább a struktúra és ez gyorsabb, élesebb és biztosabb mozgásteret ad a cégnek, az MS ilyen fajta lépése is erre akar koncentrálni.
  • s1lkforrent #15
    [offtopik] Jajj drága, ha néha túltekintenél e óriásvállalat segge partján, meglátnád milyen szép a világ!
  • fie #14
    A vistából már el tudod távolítani az ie-t meg a messangert, úgy hogy ne is legyen a winyóny? (windows összetevők eltávolítása).
    Vagy csak a start menüböl szedi ki és marad a rendszer gyengepontja? (ie)
  • atlagember #13
    És akkor a vindózt most ki fogja készíteni?
  • Fenjoy #12
    +láttom:)
  • Fenjoy #11
    én is inkább egy megelőzésnek és/vagy ész-szerű átcsoportosításnak
  • FTeR #10
    nexus6nak mondta
  • CsabiDuke #9
    Szerintem épp hogy nem kritizál FTeR...
  • NuCLEARScoRp #8
    Majd ha te írsz egy Vista szintű oprendszert akkor kritizáljál bárkit/bármit....
  • FTeR #7
    nyugdíját