Berta Sándor

Jönnek a zeneletöltő Coca-Cola-automaták

Az amerikai üdítőital-gyártó konszern tervei szerint a közeljövőben a zeneszámok, csengőhangok és képek is letölthetők lesz az üdítőautomatákból. A Coca-Colán semmi sem múlik.

A kísérleti projektet Írországban indította el a cég az Inspired Broadcast Networks (IBN) nevű helyi vállalattal közösen. A megállapodás értelmében a módosított Coca Cola italautomatákat az IBN látja majd el - szélessávú internethozzáférésen - keresztül különböző online tartalmakkal. A felhasználók az automatákból a kiválasztott képeket, csengőhangokat vagy zeneszámokat az internetszolgáltatójuk hálózatán vagy a mobiltelefonjuk Bluetooth-portján keresztül tölthetik majd le.

Az elképzelés szerint, amennyiben ez a megoldás beválik, úgy a jövőben bevezetnék a továbbfejlesztett automatákat is, ahol a kiválasztott tartalma(ka)t már a mobiltelefonok memória­kár­tyá­ira lehetne letölteni. Az automaták kezelőfelületét az ír cég fejlesztette ki és az első öt kísérleti berendezést már el is helyezték öt különböző írországi helyszínen. Amennyiben a visszajelzések pozitívak lesznek, a tervek szerint úgy további 200 automatát állítanak fel Írország-szerte, valamint más európai, ázsiai és afrikai államokban.

A Coca-Cola ezzel a programmal is követi a mos­ta­ni divatot, miszerint egyre több helyen elérhetők a mobiltelefonok számára elér­he­tő­vé tett tartalmak. Hasonló projektje már például a McDonald's ausztriai hálózatának is van, amely a Telecom Austria céggel közösen több étteremben is felszerelt lapos kijelzőket internet és PlayStation 2-es terminálokat. A képernyőkön fokozatosan leolvashatók a hírek, a fontos közlekedési információk és akár zenét is lehet hallgatni, illetve videoklipeket nézni evés és ivás közben. Akinek kedve szottyan, az pedig e-maileket küldhet és fogadhat vagy kedvére szörfölhet a világhálón.

"Korábban az volt a mottó: Térj be hozzánk, egyél és igyál, majd fizess és legyen jó utad. Most az a jelszó: Térj be hozzánk, egyél, igyál és maradj minél tovább" - nyilatkozta Harald Sükar, a McDonald's Ausztria igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Antifasiszta #18
  IGYATOK SOK KOLÁT ÉS a mecdoba egyetek!
 • Champ #17
  Tartok tőle, h nem Heavy Metalt vagy klasszikusokat lehet majd letölteni, hanem a jókis divatzenét, azok közül is a legigénytelenebb szennyet, amiért még jóformán jogdíjat se kell majd fizetniük. .) Nagyon rá leszek kattanva ezekre...
 • Tetsuo #16
  Háát, aki kólát iszik az megérdemli h egyéb szolgáltatással zaklassák..
 • SuperCow #15
  népligeti távolsági buszmegállóba is volt. de ha jol emlékszem már nincs ott amióta felujították. egyszer megálltam elötte és megnéztem.
 • GABOR16 #14
  Menny el egy McDonald's ba, és láthatsz.
  Én ha 1 évben 1x térek be ilyen helyekre .

  Szerintem majd lesz ingyenes is, pl Coca-Cola-s rekrámklippek, képek, csengőhangok (szigorúan csak vele kapcsolatosan).
 • Vero20 #13
 • Vero20 #12
  Én még nem láttam, csak egyik barátnőm mesélte.
  Undorító.
 • Vero20 #11
  Már van Mo-n. Pesten. Viszonylag olcsó, vonzza
  az embereket...
 • Mipi #10
  Kb mennyibe fog kerülni 1 zene letöltése? Ja és legalább friss új zenéket lehet rajta letölteni?
 • akyyy #9
  Mikor lesz ez Mo-n?