Berta Sándor

Új Samsung mobil­telefonok

Összecsukható, Bluetooth-porttal rendelkező két új mobil készüléket mutatott be a dél-koreai vállalat. A két termék megegyezik abban is, hogy háromsávosak, vagyis egyaránt támogatják a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban való működést. Két kijelző, beépített mp3-lejátszó, valamint egy WAP 2.0-s böngésző található, és támogatják a GPRS adatátviteli technikát, a Java MIDP 2.0-s szabványt, és tartalmaz egy e-mail klienst.

A Samsung SGH-E730 belső tárolókapacitása 88 MB, amelyen egyaránt tárolhatók mp3-ak, fotók és más multimédiás tartalmak. A javás alkalmazások külön 4 MB memóriából gazdálkodhatnak. Az 1,3 megapixeles beépített digitális kamerához vakuval is társul. A PictBridge interfész segítségével az elkészített fotók bármelyik kompatibilis nyomtatóval papírra vethetők.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az SGH-E730 fő kijelzőjének mérete 87x44x23 mm és 176x220 képpontos maximális felbontás mellett egyidejűleg 262&nbpsp;144 szín megjelenítésére képes. A második kijelző OLED-technikával készült és 96x64 pixeles maximális felbontás mellett 55&nbpsp;536 színt jelenít meg. A beépített mp3-lejátszó három gombbal vezérelhető. Az ultrarövidhullámú rádióval egybeépített mobiltelefon mindössze 88 gramm.

A Samsung SGH-E340 súlya 80 gramm, a belső memória a tárolókapacitása 40 MB; a javás alkalmazások számára még külön 4 MB memóriát vehetünk igénybe. A készülék nagyobbik integrált TFT képernyője 88x46x24 mm méretű, maximális felbontása 128x160 képpont és egyidejűleg 65 536 szín megjelenítésére alkalmas. A kisebbik, monokróm kijelző felbontása legfeljebb 96x64 pixel lehet. A beépített VGA kamerát négyszeres digitális zoommal és egy forgatható objektívvel látták el.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Samsung SGH-E730 ára 429 euró, a Samsung SGH-E340-es 299 euróba kerül. A két készülék Nyugat-Európában máris kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • spawn666 #8
    Hát Skyper, nem akarlak bántani, de mennyire vagy benne a telefonok világában? én korábban még adtam-vettem telókat, de az általános tapasztalat azt mutatta, hogy a nokia fos...14 nokia telefonból mindnek volt valami kínja, kivéve a 8850-et...ezzel szemben samsunggal még
    sose volt kínom, a családomban mindenkinek az van...akkor mondd el nekem pls...hogy a nokia azóta(2 éve) fejlődött?? nem a tudással van nekem problem, hanem az állandóan baszakodó software-el...ezek szerint azóta a nokia megbízható telefonokat ad ki?
    fejlődünk :D
  • Skyper #7
    szar telcsik én kább a nokia series 60nal maradok
    ( a samsung csak próbál bevágódni d szentem CSAK nokia t vegytek mer csak az megbízható minden szempontbol )
  • gz8 #6
    Köszönjük, hogy kipróbálta, működnek-e a szmájlik...
  • Skareb #5
    Nokia Series 60 powaaa utol sem éri semmi sem...
  • busman001 #4
    smartphone bocsi:)
  • busman001 #3
    én azt mondom nokia smartpgone powaaaa!!!
  • coolpet #2
    csak az ara nemtetszik, telefon az akkoris csak telefon, de ha 30ert kaphato lenne akkor de vele :)
  • raingun #1
    A Samsung SGH-E730 igen jól néz ki és a paraméterei is nagyszerűek.
    Ha a memóriája is bővíthető lenne (lehet hogy az) akkor meg egyenesen szuper!