Specker Balázs

Egybeépített távirányító és billentyűzet

A Microsoft a szórakoztatóeszközök és a személyi számítógépek összeházasításáért folytatott hosszas küzdelmében egy meglehetősen kézenfekvő lépésre szánta el magát - egy olyan eszközzel rukkolt elő, ami egyszerre funkcionál PC-billentyűzetként és tv-távirányítóként.

A cég hardver részlege nyilvánosságra hozta, hogy a termék a fantáziadús Remote Keyboard (távirányító-billentyűzet) nevet kapta és a Windows XP Media Center verzióját használó gépekhez tervezték. A távvezérlő gombokkal felszerelt vezetéknélküli billentyűzetet a nappaliban kényelmesen hátradőlve is használhatják majd a felhasználók - olvasható a Seattlepi oldalán. További források szerint még az egeret is kiváltja a Microsoft majd az új eszközzel.

A cég szeretett volna egy olyan hardvert alkotni, ami minden fontosabb vezérlési módot ismer - írja a TechNewsWorld. A hibrid billentyűzet azt a lehetőséget igyekszik kihasználni, hogy a Media Center PC-k nemcsak tv-nézésre, illetve más médiaforrások megjelenítésére alkalmasak, hanem számítógépes feladatokat is ellátnak. Az utóbbi feladatokat meglehetősen nehézkes lenne egy tv-távirányítóval végrehajtani, akárcsak egy hagyományos billentyűzetet a nappaliban használni.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz!

"Ez tényleg csak a kényelemről szól. Azt szerettük volna, hogy elég jól nézzen ki ahhoz, hogy az emberek a nappali asztalán tartsák majd" - nyilatkozta Weny Apperson, a Microsoft hardver részlegének marketing igazgatója a Softpediának. Apperson elmondta, hogy új eszközük elég vékony ahhoz, hogy be lehessen csúsztatni a dívány alá és sötétben világító gombokkal van felszerelve.

Vegyes eredményekkel büszkélkedhet a számítástechnikában domináns szerepet betöltő cég a nappalikért folytatott hadjáratában. Idén arról számoltak be, hogy a számítógépgyártók több mint 2 millió Media Centerrel ellátott darabot adtak el a rendszer 2003-as indulása óta. Néhány elemző szerint valamelyest visszaesett irántuk az igény, ezért jó kérdés, hogy vajon hányan fognak kifizetni 105 dollárt (körülbelül 20 000 forint) ezért a nem kimondottan létfontosságú luxuscikkért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #6
    Persze csak legyen rajtuk M$ logo;))))
  • Lenny #5
    Kurv@ jól néz ki! Tanítható több eszközhöz vajon?
  • BiroAndras #4
    Nálunk 4 távrányító van (TV, Video, DVD, erősítő) és mindegyiken legalább 20-30 gomb. Én se tudok eligazodni rajtuk (igaz, nem is sűrűn használom).
  • Inquisitor #3
    Logitechnek van egy szép és bazidrága vezetéknélkülije, ott a numerikus rész egybe van építve egy távirányítóval, és le lehet szedni a full keyboardról, így rendesen használható távirányítónak.
  • arty #2
    sztem ez jó kis darab, s valóban nem szüleinknek/nagyszüleinknek szól ... én elfogadnék egy ilyet, persze nem egy huszasért :(

    azon meg ne csodálkozzon az MS, h nem fogy a mediacenter, amikor olcsobb/ingyenes htpc alkalmazások jobban megoldják a kérdést :)
  • mousee #1
    Apám meg nagymamám még a sima kis durván 12 gombal rendelkező egyszerű távirányítót is alig bírja kezelni, kiváncsi lennék hogy reagálnák le, ha egyszer 1 ien lenne előttük