Budai Péter

Papírvékony Casio fényképezőgép

Szinte észrevétlenül hordozható digitális fényképezőgépet kínál legújabb bejelentésével a Casio. A leginkább cigarettatárcára emlékeztető Exilim EX-S500, legvékonyabb pontján csupán 13,7 mm.

Az 5 megapixeles maximális felbontással büszkélkedő ultrakompakt géppel maximálisan 2560x1920 pixeles fotók készíthetők, de választható a hagyományos 3:2 oldalarány is, így 2560x1712 fényképeket kapunk. A 3x-os optikai zoommal (38-114 mm ekvivalens) ellátott, teleszkópikus objektív mellé segítséget jelenthet az Anti-Shake DSP stabilizátor, mely elsősorban a kézremegés okozta bemozdulásos életlenséget hivatott elkerülni. Az élességállítás makró állásban 14-50 cm, normál módban pedig 40 cm és a végtelen között történhet, akár manuálisan is. Az automata élességállítást segédfény támogatja.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Casio gépeknél már megszokott BESTSHOT funkció - eltérően a Nikon hasonló nevű szolgáltatásától - elsősorban témamódok garmadáját jelenti, melyekből 33 félét választhat a felhasználó, például a Flash Assist mód az alulexponált képeinken próbál szoftveresen segíteni. Az alap expozíciós beállításokért a gép automatikája felelős, de az említett manuális élességállításon túl több funkció is szabályozható kézzel, így az ISO 50-400 között állítható érzékenység, a programozott fehéregyensúly-, autofókusz- és fénymérési mód is. Videórögzítéshez MPEG-4 tömörítést használ az S500, és a 640x480 képpontos mozgókép mellé hangot is felvehetünk. A videófelvétel egyébként külön gombbal aktiválható.

A gyártó nagy hangsúlyt helyezett a gyorsaságra. A kis szerkezet a bekapcsolás után 1 másodpercen belül fotózásra kész, az előfókuszálás zárkésleltetése pedig csak 0,008 mp, és a képek visszanézésekor sem kell 0,1 másodpercnél tovább várnunk. Az S500-on nem találunk optikai keresőt, a képek komponálására csak a 2,2" átmérőjű, 84 960 képpontos LCD kijelző használható. Memóriából az SD kártyatípust használhatjuk. Beépítve pedig 8,3 MB-ot kapunk belőle, ami az 5 megapixeles képekhez meglehetősen kevés lesz. A géphez - mint kategóriatársaihoz általában - lítium-ion akkumulátor, töltő dokk és hálózati tápegység is jár.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Casio Exilim EX-S500 csupán 115 grammjával húzza zsebünket, mérete pedig 90x59x16 mm. Narancs, fehér, valamint ezüst színű fémházban vásárolható meg júliustól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #26
    Egy hapsi azon nyavajgott egy másik fórumban hogy a 16mm vastag fényképezőgép kurva vastag és ő azt nem bírja hordani, de a mobiljáról nem beszélt. Azt javasoltam neki hogy fényképezzen a makk ásszal, és a mobilt meg vasalja ki. Meg volt sértődve.
  • HELPer #25
    Már WC papírral fogunk fényképezni?
  • Cicero #24
    Bazzeg' meg se tom fogni! :D
  • DJ RX7 #23
    nekem is casio exilim van és kb ilyen vékony csak az exilim egyik régebbi gyártmánya
  • Hegyikecske #18
    Hobbifotózásra elég...
  • mittu #17
    jaja, fék :)
    bár felmerül bennem a kérdés, mi a p.nak ilyen vékony gép?:) Legyük az lcdre fektetve, hátha véletlenül megkarcolja vmi (pl a kulcs mellé tesszük a zsebben), állítva elfújja a szél, eldől, atomjaira hullik, ...:)
  • babajaga #16
    "pár napja láttam már egyébként ilyen gépet japán turistáknál"

    Nem valószínű most jelentették csak be és azután lehet csak kapni még japánban is.
  • fonak #15
    Annál azért ez kicsit jobb... pár napja láttam már egyébként ilyen gépet japán turistáknál. Legalábbis asszem ez volt az.
  • ThomasTheKoRner #14
    #13

    Szerintem meg az ilyen embereknek akkor egy jobb minőségű mobiltelefonos fényképező is megteszi...
    Pl K750
    Aki meg fotózni akar,az normális gépet vesz,mert ezzel max vagizni lehet a hozzánemértők előtt...:)
  • Shogun #13
    jah csak tudod aki ert a fotozashoz az nem vesz elsodleges gepnek egy ilyet mert ez direkt arra van hogy zsebbe legyen es barhol csinalhass vele egy kepet
    ha meg valaki nem fotozasbol akar megelni vagy nem az a hobbyja annak is tokeltes mert kicsi jol nez ki es barhova magaval viheti
    az ilyen embert nem erdekli hogy tueles legyen a kep meg hibbbatlan
    szal ez az en velemenyem:)