MTI

Gyurcsány Ferenc fogadta az Intel elnök-vezérigazgatóját

Az informatikai és kommunikációs infrastruktúra fejlesztése kulcs a modernizációhoz, javítja a gazdaság versenyképességét és munkahelyeket teremt - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, kedden Budapesten, Craig Barrett-tel, az Intel Corporation elnök-vezérigazgatójával folytatott megbeszélésen.

A találkozón részt vett Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint Győr polgármestere, Balogh József is. A kormányfő és az elnök-vezérigazgató találkozójának témája volt egyebek mellett a Győrben futó "digitális város" projekt, egy vezeték nélküli internetes hálózat kialakítása is, melynek kísérleti szakasza 2005 januárjában zárult le, a második szakasz pedig februárban kezdődött. Ebben a részben a korábban sikeres megoldásokat terjesztik ki, és új fejlesztések is indulnak. A hálózat segítségével Magyarország új területei kapcsolódhatnak be az internetes szolgáltatásokba.

Craig Barrett és Gyurcsány Ferenc megegyeztek abban, hogy közösen támogatják Győr városának digitálissá válási tervét. Ezen közös akarat kifejezéseképpen Győr város vezetése és az Intel aláírt egy egyetértési nyilatkozatot is - közölte az Intel Magyarország Kft. az MTI-vel.

Az Intel közlése szerint a tárgyaláson Craig Barrett tájékoztatta a kormányfőt a vállalat terveiről, a kulcstechnológiák fejlesztése érdekében tervezett lépéseikről. Kijelentette, hogy Magyarország Közép-Kelet-Európában vezető a technológiai fejlődés terén. Az Intel első embere azonban felhívta a figyelmet: ahhoz, hogy Magyarország az Európai Unióban, illetve az egész világgazdaságban versenyképes maradhasson, az oktatásba többet kell befektetni, illetve jobban ki kell használnia a rendelkezésre álló új információs és kommunikációs technológiákat.

Craig Barrett, az Intel magyarországi irodájának 10 évvel ezelőtti megnyitásának alkalmából látogatott Budapestre, és a magyar kormányfővel történő tárgyalása előtt előadást tartott budapesti Corvinus Egyetemen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • entreri #16
  info miniszter: Mijaza a intel? Valami belső telfonos cég? Akkó'megjóvan.
 • TeszteloPontHu #15
  Azért érdekes, hogy az info miniszter oda sem bagózott...
 • entreri #14
  Nem ezt mondtam. Csak nem olyanoknak kellene tanítani, akik a pascalt kenik, és mást nem is tudnak. Aztán sokan csak lesnek amikor kikerülnek az iparba. Legyen pascal, de gy félév alapozás bőven elég.
 • KDOG #13
  Ez itt az általános, jobboldali agrárcsemeték (parasztgyerkek), itt háborognak. Más elolvassa, és nem kampányol itt.

  Épp ezért szánalmassak az ilyen emberek. És éppen ez miatt jártak ugy, ahogy.

  Biztos fáj hogy román tésokájinkajj (oláh ricshi lakatos szebasztyijan) nem oszthajtuk meg eme élményt :) Kezdem azthinni, hogy ez egy külön állatfaj. Mi a f*xért nem lehet nyugalomban maradni ?
 • netrunner #12
  Miért te mivel kezdenéd az oktatást, pl. Visual C++ -al? Valahol el kell kezdeni nem gondolod? A pascal pedig szvsz erre ideális.
 • entreri #11
  Ahogy nézem vannak hibák a szövegben de érthető. Bocs.
 • entreri #10
  Szerintem az oktatási eszközökkel nincs sok baj. Ahol eddig megfordultam, jól felszerelt termek voltak. A más kérdés, hogy a tanárok, és az egyetemi/főiskolai professzorok a múltban élnek, és szart sem tudnak a Dbase-en és Pascalon kívül. Állandóan a lyukkártyás időkről beszélnek, hogy "bezzeg akkór...". Az az idő elmúlt. Fel kéne fogni. Vérfrissítésre van szüksék az oktatásban.

  A középsulimban két ember volt, aki tudott is valamit. A többi számtech tanár csak volt, és verte a nyálát. Itt a fősulin is így csak nagyon kevés tanár éri meg a pénzét. Elavul dolgokat tanulunk, és a szürnyű az, hogy a tanárok sem ismerik el, hogy pascal tudással ma már nem megyünk semmire. Az is nagyon visszaveti az oktatást, hogy szinte csak ismerettséggel, vagy tárt combokkal lehet bejutni egy főiskolai/egyetemi tanári munkára.

  Szerintem nagy reformokra van szükség az oktatásban.
 • Pheel #9
  KISZ vezető volt, amikor eltűnt a KISZ vagyona. Elég egyértelmű...
 • AnuluWork #8
  Már bocsánat, de miért kell politikát felvinni az SG-re, ha már egyszer kiszedtétek a polfórumot?

  Okés, jönnek a választások és kell a kampány a bandának, de ezt hagyjátok inkább meg az M1 "Isten ez a kormány, általános a jólét" Híradónak, a Napkeltének és a zoknis Lakat T.-nek, illetve az ATV sajtóklubnak.

  Ha jól emlékszem, az összes politikás hír ált. lezárásra kerül az SG-n, vagy moderálva lett. Pont ezért nem kéne szerintem erről az SG-nek is elfeledkeznie, mármint, hogy "POLITIKA MENTES" site. Elvileg.
 • Sliders #7
  tényleg Gyurcsány kurvasokat letett az asztalra. Mondjuk ha olyan szegény gyerek volt mint azt mondja, kiváncsi vagyok honnan vannak miliárdjai. Igazad van ő aztán letett az asztalra valamit. Úgyhogy ő aztán az országért csak az igértet fogja megteni. NA ennyit erről.