Berta Sándor

Csak interneten árulják a 2006-os foci-vb jegyeit

A jövő évi labdarúgó-világbajnokságra csak az interneten lehet majd jegyet vásárolni, és a belépőket csak és kizárólag a brémai CTS Eventim AG árulhatja, tehát minden más jegy hamisítványnak tekintendő.

A vállalat bízik abban, hogy egy gyakorlatilag teljesen megbízható rendszert sikerült üzembe helyeznie, amely állni fogja a több milliónyi jegyvásárló rohamát. Klaus-Peter Schulenberg, a CTS Eventim elnöke bízik online jegyárusító rendszerükben, és véleménye szerint mindenki meg lesz majd elégedve. A cég eddig már 35 millió jegyet adott el a világháló segítségével, ezek közül kétmillió a Bundesliga-mérkőzésekre szóló belépő volt.

Az új rendszer biztos, hogy számtalan vitát fog kiváltani, lévén számos korlátozást tartalmaz. Ezek egyike például, hogy aki az interneten rendeli meg a jegyét, annak ki kell töltenie egy online kérdőívet, amelyen fel kell tüntetnie a különböző személyes adatait, így például nevét, születési idejét, személyi igazolványa számát, bank-, illetve hitelkártyája adatait. Minden eladott belépőjegy névre szóló és különleges rádiótechnológiás azonosítót (RFID) tartalmaz, azért, hogy ne lehessen hamisítani, illetve a belépő ne kerülhessen illetéktelenek kezeibe.


A brémai vállalat megpróbál mindent megtenni az internetes tumultusok elkerülésére, így például a CTS Eventim világszerte összesen 15 000 számítógéppel gondoskodik arról, hogy még véletlenül se omoljon össze a jegyárusító rendszer. Április közepén tartják majd meg a sorsolást, ahol a szerencsések belépőjegyekhez juthatnak. Ezen kívül még négy eladási időszakban lehet majd megvásárolni a 2006-os labdarúgó-világbajnokság jegyeit. Klaus-Peter Schulenberg elmondása szerint nem lesznek kivételezettek, és bizonyára a felkészülés ellenére is biztosan lesz több ezer olyan szurkoló, aki nem tud jegyet venni.

A futball világbajnokság 64 mérkőzésére összesen 3,37 millió hely van, melyet a biztonságiak, a média és a VIP vendégek 440 ezerrel csökkentenek, azaz kb. 2,93 millió belépőt fognak kiadni, melyből a legolcsóbb 35 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • McCsibe #8
  italia italia
 • smv #7
  majd megveszik a jegyet azok elől akik ki is mennének. :D De az viccesebb lenne, hogy valaki fake adatokkal, rendelne egy milliót, esetleg megtörnék a rendszert vagy valami... :D
 • [HUN]PAStheLoD #6
  tehát a sok kocka majd megveszi a jegyet és kimennek meccset nézni ? Lál!
 • winnie #5
  február egytől rendelünk egy halom jegyet - csak kisorsolnak:)
 • fecosrac #4
  húúú bakker micsoda szerencse hogy van netem. Egyébként hogy jutnák ki a VB-re nem is tom.
 • Herkulles #3
  ...ép ezért internetes terminállokat építenek a stadion oldalába :)
 • _Vegeta_ #2
  Hajra Brazilia/Portugalia. yeeyey :>
 • zaki #1
  hajrá Brazilok :)