Dojcsák Dániel

Mozgásérzékelős Samsung mobiltelefon

A tegnapi hír után, miszerint a Samsung beszédfelismerő modult épített új telefonjaiba, a cég ma ismét meglepetéssel szolgál a közvéleménynek, mégpedig bejelentették első telefonjukat, melyet mozgásfelismerő képességekkel ruháztak fel.

Az SCH-S310 nevű mobil lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a tárcsázni kívánt számokat úgy vigyék be, hogy a telefont a kézben tartva azokat a levegőbe rajzolják, ahelyett, hogy bebillentyűznék, illetve SMS írás közben a szöveget a telefon fel-le rázásával lehet törölni. A készülék kifinomult érzékelő technológiát kapott, ami értelmezni képes egyszerű kézmozdulatokat, mondta a Samsung képviselője.

Az elektronikai óriás szerint a három dimenziós mozgásfelismeréssel ellátott telefon mérföldkő a mobilfejlesztés történetében. "Új mozgásérzékelő technikánk új fejezetet nyit a kommunikációban" - nyilatkozta a Samsung Electronics elnöke, Lee Ki-Tae.

Klikk ide!
Samsung SCH-S310 - klikk a képre a nagyobb változathoz

Az érzékelő működtetése igen egyszerű. Ha mondjuk egy hármast írunk le a levegőben, az egyenértékű a 3-as gomb lenyomásával, ha pedig kétszer megrázzuk a telefont, akkor megszakíthatjuk az éppen aktív hívást vagy törölhetjük a megnyitott üzenetet. Ha pedig egy O vagy X jelet rajzolunk, akkor adott esetben ezek a feltett kérdésre igen - nem választ jelenthetik. Ebből kiindulva ennél a telefonnál a billentyűzárat már mindenképp érdemes lesz majd aktiválni, ha nem akarjuk mondjuk egy budapesti autózás végét azzal tetézni, hogy azt vesszük észre, a kátyúk törölték minden SMS-ünket.

A társaság munkatársai az utóbbi időben bejelentett telefonjaik közül ezt a darabot értékelik a leginnovatívabbnak, hisz a mozgásérzékelőn kívűl tartalmazza a beszédfelismerő funkciót is, mellyel élő beszédet alakíthatunk szöveges üzenetté. Ezen kívül az SCH-S310 fel van szerelve GPS egységgel, egy 1.3 Mpixeles digitális fényképezővel, zenelejátszó szoftverrel és mobil bank képességekkel. Értékesítése ez év márciusában kezdődik, de az európai piacokra ennél jóval később érkezik csak majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skynet #41
    Felőlem lehet akármi....Partifílingre is csinálhatják.....Gondolkodás nélkül pofánröhögöm akinél egy ilyen szart meglátok....Egy vagyonba fog kerülni ezért a gyakorlatilag 0-nak számító opcióért....Elöbb beütöm a számot vagy bemondom hanghívásba headseten mintsemhogy kirajzoljak 1-2 számot....faxság...
  • pemga #40
    Azért az nem ugyanez a mozgásérzékelés, az egy kamera, ez meg valszeg vmi giroszkóp (?). Miért gondoljátok, hogy utcai használatra van? Inkább party-feelinget akarnak teremteni. Nem véletlen, hogy nem a nyugati világban akarják teríteni, hanem az erre fogékonyabb helyeken...
  • Skynet #39
    Hát....Már 3650-en volt mozgásérzékelős progi (igaz ott nem számbepötyögi hanem lerakod a telót és riaszt ha bemozdul valami a kamerája elött)..Mindenesetre nem nevezném új fejezetnek a telekommunikációban azt ha a sok faszkalap sétál az utcán és a levegőbe hadonászva telefonálgat....Hatalmas fejlesztés....Idióták....:)
  • Sauron #38
    Nem értem, miért a japán írásjelekkel vagytok elfoglalva Gondoljatok, kedves arabbarátainkra is
  • mechorg #37
    Pf.

    Na ez tuti "új fejezetet nyit".

    BA3.
  • SZU #36
    Szerintem tök fíling lenne így nyomni a kígyó játékot, úgy kevernének az emberek, mint a jobb djk =).
  • pemga #35
    Jahh, végülis Budapest v. Bukarest...

    Egyébként nem írásjeleket, csak számokat ismernek fel így, az pedig ugyanaz náluk is. Ha mégis betűkre/írásjelekre kerülne a sor, akkor meg gondolom ugyanaz lenne mint most, latinból rakná össze (pl. japánul romaji-ban gépelsz és realtime szótárazza át. sms-ben verhetetlen: nálunk scrollozhatod, ott meg elfér egysorban ugyanaz). Koraiak nemtom hogy gépelnek, de felteszem hasonlóképp, a fotón is látszik, hogy a fontkészlettel nincs probléma :).
  • Esrohnoil #34
    Akkor az összes ferdeszemű. >)
  • Tetsuo #33
    A Samsung nem japán, de igazad van. :)
  • Tetsuo #32
    Már a távolkeketen vannak olyan telefonok, amiben egy kis digit giroszkóp segítségével játékokat vezérelhetünk. (Erről az essgé is írt) Az se jött EU felé.. :(