Berta Sándor

Berlusconi megadóztatná az SMS-eket

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökről általában nem sok jót szoktak elmondani. Arra hivatkozva, hogy Olaszországban óriási népszerűségnek örvend az SMS, kitalálta, hogy meg kellene a rövid szöveges üzeneteket adóztatni!


Silvio Berlusconi
Megszokhattuk, hogy időről-időre olyan ötletekkel állnak elő a politikusok szerte a világon, amellyel képesek pillanatok alatt felborzolni a kedélyeket. Nos, ez történt most is. Silvio Berlusconi médiamágnás sem hazájában, sem a világ más részein nem túl népszerű politikus és az alábbi esetből talán az is kiderül, hogy nem véletlenül. A miniszterelnök új ötlete nem igazán nyűgözte le az olaszokat, pedig érvelése egy bizarr logika szerint következetesnek is mondható ha figyelembe vesszük, hogy Olaszországban csak tavaly egész évben összesen 27 milliárd SMS-t küldtek el az emberek.

Amennyiben minden SMS-t csak egyetlen cent adó terhelne, már akkor is 270 millió euró folyna be az olasz költségvetésbe. A Corriere della Serra nevű neves olasz lap szerint az olaszoknak ebben az esetben a Fülöp-szigetek lakóiról kellene példát venniük, akik ilyen módon tüntették el az államadósságuk egy részét. Berlusconi az SMS adóval párhuzamosan csökkentené a jövedelem- és a társasági adót.

Az ötletre természetesen azonnal felfigyeltek a világ számos országában, így többek között Ausztriában is. Az osztrákok az olaszokhoz képest nem igazán vitézkednek a rövid szöveges üzenetek küldésében, hiszen 2003-ban Ausztriában "csupán" 1,8 milliárd SMS-t küldtek el az emberek, ami azt jelenti, hogy egy felhasználó körülbelül 20 SMS-t küldd el havonta. Mindenesetre a "sógorok" számára megnyugtató, hogy, amint azt Matthias Winkler, az osztrák pénzügyminisztérium szóvivője megerősítette, Ausztriában egyelőre nem tervezik az SMS-adó bevezetését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xavier #21
    Nem lehetne az ilyen okos politikusokat félretenni?!
    Mielőtt a hazaiak is rájönnek hogy milyen jó 5let és átkéne vennünk...
    Egyébként a nép a hibás hogy hagyja az ilyen embereket hatalomhoz jutni...
  • HUN Tick #20
    én írok 10et 1 hónapban és 2-3órát beszélek
  • Darth Sith #19
    én spec utálok telefonálni. Inkább SMS-eket írok. Havi 70-80 SMS simán megvan, míg mellette max 1 órát beszélek.
  • Piscator #18
    Úgyis csökkenne az adó(sság), ha kevesebbet lopnának, digó előitéletek nélkül.
  • trabant #17
    Nem kell Afrikába menni csóró emberekért, elég lemászni a Nyugati aluljáróba...
  • Atomreaktor #16
    Miért nem lenne mindegy, hogy 20 vagy 23 Forint?
    Persze csak akkor lenne értelme, ha tényleg értelmes célra költenék. Pl államadósság, vagy jótékonyság. Igen, ez az. Ha már az utcán legtöbben nem dobunk oda egy 20-ast sem egy kéregetőnek, akkor itt a módja. El lehetne küldeni Afrikába, meglenne a helye és én nem irigyelném.
  • eke #15
    Archkoven! Tökéletesen igazadvan! Nemcsak egyívásúak de, mindkettő egyszintű korrupt, cezaromán hatalommániás. S bár ez sokakat most felháborít akkor is objektív tény. Tessenek csak utána nézni. Persze szép kis hazánkban egykutyák a politikusaink, önkörmányzati képviselőink stb. Lehetne ragozni...
  • sweech #14
    30
  • SirBubu #13
    zseniális gondolat
  • archkoven #12
    Már bocsánat, de nem ez a pofa a mi Viktorunk piszi pajtása?
    Egyívásúak!