Gyurkity Péter

A terroristák támogatásával vádolják egy weboldal üzemeltetőjét

Az amerikai hatóságok különböző terrorista csoportok támogatásával gyanúsítanak egy arab származású brit állampolgárt, aki korábban a Dzsihádot - szent háborút - támogató internetes oldalak főszerkesztőjeként hívta fel magára a figyelmet.

A 30 éves Babar Ahmad - akit Londonban helyeztek előzetes letartóztatásba - az Amerikai Igazságügyi Minisztérium szerint pénzügyi támogatásban részesített több különböző csoportot, köztük a tálibokat. A minisztérium közleménye szerint Ahmad két amerikai weboldal - a www.azzam.com és a www.qoqaz.net - segítségével pénzgyűjtést szervezett, amelyek bevételét a terrorista csoportok támogatásának szentelte. Az azzam.com-ot egy Nevada és Connecticut államokban bejegyzett internetes szolgáltató működtette, míg a qoqaz.net szervere az Egyesült Államok területén kívül található.

A Connecticut államban benyújtott 37 oldalas vádirat szerint a vádlott mindvégig megpróbálta elrejteni identitását, ezért tevékenysége alatt különböző titkosítási eljárásokat és kollégiumi szobatársának nevét is felhasználta. 2000. február 29-től egészen 2001. december 17-ig a két weboldal arra buzdította az iszlám hívőket, hogy "minden lehetséges eszközzel támogassák a Szent Háborút" és gyakorolják a lőfegyverek használatát. A felhíváshoz részletes útmutatót mellékeltek, amelyben az állt, hogy gyűjtsenek össze jelentős összegeket, és a pénzt jótékonysági adományként juttassák el a tálibokhoz.

Az amerikai nyomozók akkor figyeltek fel Ahmad tevékenységére, amikor a kezükbe került egy csecsen vezetőnek szánt email, amely "Amerika-ellenes nézeteket tartalmazott, és dicsőítette a csecsen terroristákat". A brit hatóságok pedig közel egy éve figyelték a vádlottat, miután szigorúan titkos haditengerészeti dokumentumokra bukkantak egy szintén Ahmad nevéhez köthető internetes címen. Amennyiben beigazolódnak az amerikai vádak, Ahmad több mint 20 éves börtönbüntetést kaphat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 12346 #5
    ja kéne vmit csinálni ezekkel. kár ezeknek országot adni. hogy néz má ki. rom, őscigányok, meg fetrengő népek gépstukkerrel a hónuk alatt. simán jó lenne oda pl egy őserdő vagy emberek által lakott kultúrált terület. fű, fa, szalonna sütés a kertben, sárkány eregetés meg ilyenek.
  • tajfun #3
    Majd 2 niggeres seggbekuki kozt elgondolkodhat a terrorizmusrol.
  • [HUN]PAStheLoD #2
    nekem van még 1 ... kifogyott a lőszerem :)
  • HUmanEmber41st #1
    weboldal arra buzdította az iszlám hívőket, hogy "minden lehetséges eszközzel támogassák a Szent Háborút" és gyakorolják a lőfegyverek használatát. A felhíváshoz részletes útmutatót mellékeltek, amelyben az állt, hogy gyűjtsenek össze jelentős összegeket, és a pénzt jótékonysági adományként juttassák el a tálibokhoz.

    Nekem csak ennyi bajom az iszlámmal...