Rónai György

Symantec biztonsági szoftver a kézi gépekre

A Symantec Corporation bejelentette a Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.2-t. A legújabb verzió már védi a drótnélküli kommunikációt is Palm és Windows Mobile rendszereken, valamint okostelefonokon, és nem igényel PC szinkronizációt sem.

Lily De Los Rios, a Symantec szerver-kliens biztonsági részlegének elnöke szerint ahogy egyre több vezetéknélküli eszköz üzemel a vállalatok belső hálózatában úgy nő egyre inkább a biztonsági kockázat is. Ezek a céges hálózatok nagy biztonsági problémát jelentenek a kéretlen betolakodókat illetően, és az új AntiVirus for Handhelds 3.2 jelentős segítséget nyújt a védelemben.

A Microsoft MPAC program menedzsere szerint ők olyan biztonságosra csinálják meg a mobil eszközeiket, amennyire csak lehet, azonban nagyon örülnek neki, hogy egy ilyen komoly piaci partner, mint a Symantec is ekkora hangsúlyt fektet a kábel nélküli hálózatok, és így a mobil eszközök biztonságára, hiszen ezzel az további népszerűsítésüket segítik elő.

Az új vírüsvédelmi rendszer tehát nem igényel különösebb kezelést asztali gépekről, és a Mobile Device Management szolgáltatással távolról is telepíthető. Az adminisztrátoroknak nincs szükségük PC-re a telepítés, és karbantartás végzéséhez, hiszen a telepítendő fájlok közvetlenül a vezetéknélküli hálózaton át küldthetőek a tenyérgépekre, a Wireless LiveUpdate szolgáltatás pedig később egy központi szerverről automatikusan képes frissíteni a mobil eszközöket, tehát ehhez sem kell PC-re kötni az okostelefonokat.

A Symantec AntiVirus for Handhelds Corporate Edition 3.2 forgalmazása már megkezdődött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SoDI--- #6
    Mondjuk netről letöltött cucctól.
    Tudod, az én gépem például tele van ilyennel.
  • Piscator #4
    Hajrá Norton!

    Megérem, hogy még majd a fejembe épített microchipben, esetleg a Mátrixban is Symantec termék fog kegyegni? És persze MS Windozzon. :D :D
  • Pakosz #3
    Honnan kaphatna egy ilyen cucc virust. feelesleges
  • An-Dee #2
    Mellesleg a Symantec az utobbi időben elég gáz termékeket ad ki a keze közül.
  • SoDI--- #1
    Így is elég szűkös ezeknek az eszközöknek a teljesítménye. Minek lassítani még ilyen baromsággal is?