Rónai György

Az első kamerás telefon a NEC kínálatában

A NEC America Inc. a mai napon jelentette be új 525-ös HDM (High Definition Mobile) készülékét, mely a cég kínálatában elsőként rendelkezik digitális kamerával valamint 4096 színű külső LCD panellel.

A NEC 525-ös készüléket a cég az AT&T mMode szolgáltatásához adja ki, mely a szolgáltató felhasználóinak gyorsabb, könnyebb hozzáférést biztosít információkhoz, és multimédiás szolgáltatásokhoz, mindezt rendkívül egyszerűen és személyre szabhatóan megoldva. Egyetlen gombnyomásos mMode elérés, valamint a fejlett böngésző tulajdonságok, mint például az xHTML, könnyedén letölthető játékok, hátterek és csengőhangok jellemzik az új készüléket.


"A NEC America 525 HDM telefon világosan megmutatja, hogy milyen mélységű, és mennyiségű szolgáltatást érhetünk el az mMode segítségével. A telefon új képességeivel, és élénk színes kijelzőjével, valamint letölthető anyagaival a felhasználók teljes mértékben személyre szabhatják, hogy minél szórakoztatóbb legyen." mondta el Sam Hall, az AT&T Wireless, mMode szolgáltatásának ügyvezető elnöke.

Az 525 HDM az előd, 515 HDM sikerére épít. Az újdonságként beépített 2X-es digitális zoommal ellátott kamerával éles képeket készíthetünk, amelyeket a 2,2 inch méretű, 65 ezer színű kijelzőn tekinthetünk meg. Amennyiben képet is fűztünk a telefonkönyv bejegyzéseinkhez a külső 4096 színű kijelzőn láthatjuk a hívó fél fényképét. A GSM/GPRS képes 4 sávú telefon nemzetközi szabványok között is megállja a helyét. 40 szólamú csengőhangokra képes Yamaha hangchipet is kapott, amely rendkívül élethű audió élményt tesz lehetővé.

A telefonba az NTT DoCoMo, valamint a Sun Microsystems által létrehozott "DoJa" nevű, továbbfejlesztett Java szolgáltatás került bele. A DoJa, valamint egy második integrált programprocesszor segítségével rendkívül gyorsan tud játékokat, és egyéb alkalmazásokat futtatni, amelyek nem befolyásolják a bejövő hívásokat.

"A NEC régóta híres technológiai és fejlesztési képességeire építve, büszkén mutatjuk be az 500-as sorozatot az Egyesült Államokban" mondta Noboru Sakata, a NEC America - Wireless Division vezető menedzsere. "A rengeteg személyre szabható tulajdonság segítésével a felhasználóink teljesen egyedivé varázsolhatják a telefonjukat, az AT&T Wireless mMode szolgáltatásán keresztül."

A NEC áttervezett portálján, a www.NECHDM.com címen, az 515 és az 525 HDM típusú telefonok tulajdonosai 16bites háttérképeket, 40 szólamú csengőhangokat, és DoJa játékokat is letölthetnek. Az oldal új funkciójaként akár saját csengőhangokat is készíthetnek ott, valamit saját, feltöltött képeket is elküldhetnek - átméretezve - a mobiljukra háttérképnek. A telefon gyárilag tartalmaz néhány demó verziójú dwango játékot is, mint például a bowling, a Star Diversion lövöldözős, valamint egy Black Jack szerű kártyajáték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #7
    ja, ez nagyon szép
    de feleslegesen ilyen hosszu, vagy lehetnének a gombok nagyobbak -> ha van hely, mért nem használják ki
  • Gladiator #3
    vagy 5ször mondták el, hogy teljesen személyre szabható....
  • OliApa #2
    jaja.
  • SoDI--- #1
    Istenem, de gyönyörű...