Spencer

Bepereltek egy iskolát a Wi-Fi technológiák káros hatása miatt

Az Egyesült Államokban az egyik illinois-i iskolában a szülők tiltakozásukat fejezték ki az osztálytermekben meghonosított vezetéknélküli Wi-Fi technológia ellen, mondván, hogy a Wi-Fi eszözök rádióhullámai adott esetben károsíthatják gyermekeik egészségét. A szülők egészen odáig elmentek, hogy nemrégiben bírósági pert indítottak az Oak Park általános iskola ellen.

A bírósághoz beadott peranyagban többek közt az olvasható, hogy az iskola vezetősége úgy alkalmazott vezetéknélküli Wi-Fi megoldásokat az osztálytermekben, hogy megfeledkezett az Wi-Fi hálózatok által generált elektromágneses sugárzásnak a növekedésben lévő gyermekek egészségére gyakorolt káros hatásairól. "Immár két éve harcolunk azért, hogy az iskolában ne üzemeltessenek Wi-Fi hálózatokat. Célunk nem más, mint hogy az osztályokban mindaddig szüneteltessék a Wi-Fi eszközök működését, amíg egyértelműen be nem bizonyosodik, hogy a Wi-Fi használata biztonságos és nem jelent veszélyt az emberi egészségre" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Ron Baiman, az egyik szülő.

Gail Crantz, az Oak Park általános iskola egyik vezetője szerint az oktatási intézmény szakemberei a legnagyobb körültekintéssel, az összes alapvető biztonsági szabályt betartva alakítottak ki Wi-Fi hálózatokat az osztályokban, ráadásul nincs bizonyíték arra, hogy a Wi-Fi technológiák használata egészségkárosító hatású lenne. Az említett iskolában 1999-től kezdve használnak ilyen technológiákat, amikor is néhány környező felsőoktatási intézményt és kórházat is felszereltek Wi-Fi berendezésekkel.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy mivel a vezetéknélküli eszközök ára az utóbbi időkben rendkívül lecsökkent, manapság egyre több helyen alkalmaznak Wi-Fi megoldásokat. A Pyramid Research piackutató cég egyik legfrissebb jelentése szerint a Wi-Fi technológiákat használók száma a 2003 és 2008 közötti időszakban 12 millióról több mint 700 millióra fog növekedni. Az Egyesült Államokban az elkövetkezendő öt évben egyébként várhatóan mintegy 55 ezer új, úgynevezett Wi-Fi hot spotot helyeznek üzembe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #8
    1. ahhoz tul nagy pénz van a mobilban, hogy bebizonyítsák hogy káros - ugyanigy van az olajnál is
    2. ha káros is, vszinüleg nem halálosan, különben néhány emberbaráti érzelmű tudós kiabálna rendesen
    3. vszinüleg káros - mint a gulyáslevestől kezdve a nitrittel tartósított májkrémen át a tévénézésig minden
  • IrkaBirka #6
    Dzsí zász. Nálunk van ilyen az irodában. Akkor most meg fogok halni? :)
  • Zoldalma #5
    Szerintem nem tul vicces, foleg ha sajat borodon tapasztalod....mint pl. a mobiloknal. Gyakori es hosszas hasznalat utan erezhetoen faj az ember feje...bar nem tartos, de attol meg hat az emberre.
  • Inquisitor #2
    Nem biztos, hogy hülyék.
    Viszont vagy 10 éve kutatják, hogy mennyire káros pl. a mobiltelefon, de semmi eredménye.
    Ezek a szülők ezekszerint pár nap alatt bebizonyították azt, amit több ezer tudos, márnők és orvos 10 év alatt nem.
    Ez vicces ....