Spencer

Hamarosan újabb részletek derülnek ki az új Windowsról

A Microsoft már most, jóval a hivatalos megjelenés előtt megkezdi a legújabb Windows operációs rendszere körüli hírverést, ugyanis a cég munkatársai hamarosan számos új információt árulnak el a jelenleg Longhorn fejlesztési kódnevet viselő szoftverről.

Különböző források tudni vélik, hogy a redmondi székhelyű vállalat a jövő hónapban Los Angelesben megrendezendő Professional Developers Conference keretein belül eddig nem ismert részleteket árul majd el a Longhornról, illetve annak vadonatúj grafikus és felhasználói interfészéről, az Avalonról. Ezenkívül várhatóan több újdonság is kiderül a Yukon kódnevű adatbázis frissítésről, valamint az Indigo kódnevű webszolgáltatás fejlesztő keretről.

Klikk ide! Klikk ide!

A Microsoft saját megfogalmazása szerint az Avalon egy olyan vadonatúj kliens platform, mely intelligens, egymással csatlakoztatott, multimédiás alkalmazások kifejlesztését teszi lehetővé a Longhorn operációs rendszer alá. A cég munkatársai korábban azt nyilatkozták, hogy az Avalon teljesen új stílusú felhasználói felülettel fog rendelkezni és a jelenlegi Windowsoknál magasabb felbontásokat fog támogatni. A Microsoft szerint a Longhorn a négyzetcolonként 120 képpontos, illetve annál nagyobb felbontású monitorokat is támogatni fogja. Összehasonlításképp egy Windows XP-vel ellátott, 17 colos képátlójú átlagos személyi számítógép monitorának felbontása 95 képpont négyzetcolonként.

Klikk ide! Klikk ide!

Az októberi Professional Developers Conference keretein belül a Microsoft a várakozások szerint nem csak beszélni fog a Longhornról, hanem emellett nyilvánosan bemutatja a szoftver egy korai tesztverzióját, természetesen működés közben. A háromdimenziós grafikai elemeket felvonultató grafikus kezelőfelülettel rendelkező újgenerációs Windows operációs rendszer egyébként a legoptimistább becslések szerint is leghamarabb valamikor 2005-ben jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban. Egy dologban viszont teljesen biztosak lehetünk: a Longhorn futtatásához meglehetősen "izmos" PC-re lesz szükség, ami egyrészt kellően nagy teljesítményű processzort és elegendő mennyiségű memóriát, másrészt pedig az Avalonban rejlő lehetőségek maximális kiaknázásához szükséges, DirectX 9 kompatibilis videokártyát jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzool #76
    OK, tudom, követtem a threadet. Épp ezért jeleztem, hogy csak egy jótanáccsal pofáznék bele a beszélgetésbe. Nyugodtan ignorálhatod, ha úgy jobban tetszik.:))) Attól viszont még tény, hogy a rendőrségen belül is változnak az idők, már ami a digitális bűnüldözést illeti.
  • Alien_AM #75
    En Pheel-el beszeltem nem veled mrzool.
  • mrzool #74
    IRC-en megbeszéltük, hogy nem cseszegetjük egymást, és szeretné, is tartani magam ehhez.:)) Azonban egy jótanácsot szeretnék adni.

    "trojanokkal (amiket mi irunk)"

    Vigyázz velük. Csak egy szabadul el, és várhatod a zsarukat. Senki ne higgye, hogy a rendőrség még mindig lamer szinten áll. A közelmúltban elég gyorsan elkapták egy vírus készítőjét, és szakszerűen kezelték az ügyet.
  • Pheel #72
    A tiedre reagáltam, de nem rólad van szó ofkoz :)
  • Pheel #70
    Hát igen. Ha már arcol az ember, legalább figyeljen oda, hogy hol mit mond :)

    Na nem baj. Kell a sulinet is errefelé. Bár, ahogy nézem beszabadultál apu gépéhez és onnan kened. Ha meg te vagy apu, nos az már elég durva...
  • Pheel #68
    "Gondolom te nem csinalsz semmit csak programozol oszt kesz ennyi, bar ahogy nezem "id name=pheel" mi ez notepad-ba?"


    Hát, ha nem ismered fel, akkor igazán képzett programozó lehetsz...

    Gondolom a többihez is ennyire konyítasz :)
  • Alien_AM #66
    Hmm... Sokmindenre, web, zene, prog., 3dsmax, meg mar mondtam erdekel a biztonsag, tuzfalak es tesztelem a gepem, trojanokkal (amiket mi irunk) stb, es ezt nem birja sokaig egy xp, ezenkivul erdekelnek a unix rencerek. Gondolom te nem csinalsz semmit csak programozol oszt kesz ennyi, bar ahogy nezem "id name=pheel" mi ez notepad-ba?
  • Pheel #65
    Sajnállak csöppet :)

    Nekem és az ismerőseimnek nem kell szeparálni a dolgokat, mert egyszerűen nem omlik össze az XP. Érdekes. Mondjuk az is érdekelne, hogy minek neked egymás melle egy OBSD, egy SuSe és egy Mandrake...

    Azt meg le sem írtad, hogy mire használod a gépet. Erős a gyanúm, hogy semmire, csak installálgatsz folyamatosan...
  • Alien_AM #63
    Ez csak az egyik gepem: 120gb > 2 xp, 1 mill, 1 mandrake
    Rack 120 gb > 1 suse, 1 obsd, 1 xp, ez a 4. particio ures mer most fogom majd ide tenni a suse 9-et probara.

    Mivel xar az xp eze tobbet kellett felraknom hogy kulonvalasztjam hogy mejikel mit csinalok mer osszeomlik.
  • Pheel #62
    Sorold már fel őket! Mellesleg csinálsz is valamit azzal a géppel?