Spencer

Összehajtható LCD kijelzők

Egy az NEC és a Mitsubishi által a közelmúltban létrehozott vegyesvállalat a napokban két újfajta, összehajtható folyadékkristályos kijelzőről rántotta le a leplet. Az NEC-Mitsubishi Electronics Display of America nevezetű vállalat munkatársai a 15 colos képátlóval rendelkező NEC LCD1565-ös modellt, valamint a 17 colos képátlójú NEC LCD1765-ös készüléket jelentették be. Mondanom sem kell, hogy a két kijelző újdonság igazi érdekessége abban rejlik, hogy minden további nélkül könnyedén össze lehet hajtani őket.

A mérlegen 3,9 kilogrammot, illetve 6 kilogrammot nyomó LCD kijelzők bejelentése kapcsán a fejlesztők külön hangsúlyozták, hogy bár mindkét összehajtható kijelző páratlanul új technológiai megoldásokra épül, mégsem kerülnek többe, mint a jelenleg forgalomban lévő, hasonló képátlójú hagyományos társaik. A 15 colos képátlójú, 1024 x 768 pixeles felbontással rendelkező NEC LCD1565 például konkrétan 349 dollárba kerül, a 17 colos képátlójú, 1280 x 1024 pixeles felbontású NEC LCD1765-ért pedig 549 dollárt kell fizetni. Az NEC-Mitsubishi Electronics Display of America képviselői elmondták, hogy az összehajtható LCD-ket egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet megvásárolni, azonban a vállalat azt tervezi, hogy rövid időn belül a világ más régióiban is piacra dobja őket.

A hagyományos katódsugárcsöves monitorokról folyadékkristályos kijelzőkre váltó felhasználók egyre nagyobb része tartja fontosnak, hogy új monitora könnyen hordozható legyen, és itt jönnek a képbe az NEC és a Mitsubishi vegyesvállalat által most bejelentett összehajtható újgenerációs kijelzők - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Sam Bhavnani, az ARS piackutató cég kijelzőkkel foglalkozó részlegének egyik elemzője, majd hozzátette, hogy az új LCD-k felhasználási köre minden eddiginél szélesebb lehet.

Az NEC-Mitsubishi egyébként korántsem az egyetlen olyan cég, mely nagy fantáziát lát az összehajtható LCD-kben, hiszen például a dél-koreai Samsung Electronics is bemutatta nemrégiben első ilyen jellegű termékét. A Samsung egyébként egy 8,4 colos képátlójú, elsősorban elektronikus könyvekbe szánt monokróm összehajható kijelzőt mutatott be, az NEC-Mitsubishi viszont a most debütált két új kijelzőt "rendes" számítógépes monitornak szánja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Poki #5
    Ez azért hasznos, mert ha van egy winfosunk akkor az néha (vagy sűrűn) lefagy, kékhalál, és ekkor a felhasználó ha úgy akarja jó keményen odabaszhat a monitornak is akár aki ezt fel sem veszi. Mostmár nem kell az asztalt verni, ha elszáll 1,5-2 óra munka anyaga. :)
  • papabear #4
    Nemsokára meg jönnek az összetekerhető, papírvékony oled és hasonló kijelzők. majd akkor lesünk. :o)
  • zippofcy #1
    Hogy mik vannak! Alig varom mar az osszehajthato alaplapot, es a rubik kockakent is hasznalhato procit, hogy szallitas kozben is lefoglalhassam magam.