Spencer

A SiS is bezárta egyik üzemét a SARS vírus miatt

Az atípusos tüdőgyulladás sajnos továbbra is rohamosan terjed, így már meg sem lepődünk azon, hogy a technológiai cégek a leginkább fertőzött ázsiai régiókban lényegében egymás után zárják be irodáikat és gyártóüzemeiket.

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a Hsinchu városában található Ipari Parkban két technológiai cég, valamint egy kutatóintézet zárta be kapuit annak következtében, hogy munkatársaik közül néhányan feltehetően megfertőződtek a halálos SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) vírussal.

Az elsősorban különböző alaplapi chipkészleteiről ismert Silicon Integrated Systems (SiS), valamint a Prolific Technology arról számolt be, hogy egy-egy női, illetve férfi alkalmazottjuk vélhetően elkapta az atípusos tüdőgyulladást okozó kórt, ugyanis napok óta olyan tüneteket mutatnak, melyek a SARS vírus jelenlétére utalnak. Az említett Ipari Park szóvivője az üggyel kapcsolatban sietett leszögezni, hogy konkrétan a park területén eddig még nem ütötte fel a fejét az újkeletű vírus, ugyanis mindkét fertőzéses esetet a parkon kívül regisztrálták. Ezzel együtt a biztonság kedvéért mindkét érintett cég bezáratta a parkban található létesítményeit, ugyanis fennáll a fertőzés veszélye.

Randy Yen, a sokak által egyszerűen csak Tajvani Szilíciumvölgynek titulált hsinchui Ipari Park szóvivője hangsúlyozta, hogy minden valós alapot nélkülöznek azok a napokban napvilágot látott híradások, melyek arról szóltak, hogy a park a közeljövőben teljesen be fog zárni a SARS vírus terjedésének következtében. Tény, hogy léteznek bizonyos tervek az Ipari Park kiürítésére és teljes bezárására, azonban el kell mondjam, hogy rendkívül kicsi az esélye annak, hogy ezen vészhelyzeti terveket valaha is alkalmaznunk kell majd - nyilatkozta Yen.

Yen továbbá elmondta, hogy korántsem biztos, hogy a Silicon Integrated Systems mérnöknője elkapta a SARS vírust, ugyanis magas láza nem feltétlenül a halálos kór előjele. A Silicon Integrated Systems egyébként elsősorban azért küldte kényszerpihenőre alkalmazottait, mert így az elkövetkezendő napokban megoldható a cég gyártóüzemeinek teljes fertőtlenítése, ily módon pedig gátat lehet vetni a SARS esetleges további terjedésének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Benedekco #2
    vegyetek SIS-es alaplapot és jön a vírus légipostával :)
    bemkell mindent komolyan venni!
  • b #1
    jaj, már sárga testvéreink is elkezdték generálni a homályt és ködöt. :)