Spencer

0,11 mikronos Infineon memóriachipek

Az Infineon Technologies AG bejelentette, hogy a cég 0,11 mikronos gyártási technológiával legyártott, 256 Mbit kapacitású memóriachipjeinek első tesztpéldányait az Intel sikeresen bevizsgálta, ezzel párhuzamosan pedig az Infineon több partnercége is megkapta ezen új memóriák első szállítmányait. Az Infineon Technologies munkatársai a bejelentés kapcsán kiemelték, hogy a 0,14 mikronosról 0,11 mikronos DRAM gyártási technológiákra történő átállás révén egy-egy szilíciumszeletből immár 50 százalékkal több memóriachipet lehet előállítani, valamint utaltak arra, hogy az eljárásnak köszönhetően több mint 30 százalékkal csökkentek a gyártási költségek.

"Jelen pillanatban mi gyártjuk a világ legkisebb méretű, 256 Mbit kapacitással rendelkező DRAM memóriachipjeit. A roppant kis méret egyrészt a legmodernebb, 0,11 mikronos csíkszélességet eredményező gyártási technológiáknak köszönhető, másrészt pedig azon, általunk kifejlesztett speciális eljárásoknak, melyek révén a konkurens cégek hasonló termékeinél közel tíz százalékkal kisebb chipméret érhető el" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Andreas von Ziztewitz, az Infineon egyik vezetője.

Von Ziztewitz elmondta, hogy az Infineon Technologies drezdai üzemében nemrégiben sikerrel zárultak a 0,11 mikronos technológiákkal kapcsolatos tesztek, ennek köszönhetően megkezdődhet a különböző DRAM memóriachipek ezen új technológiákkal történő sorozatgyártása. Von Zitzewitz ezenkívül utalt arra, hogy a 0,11 mikronos eljárásokat Drezdát követően a cég máshol található gyártóüzemeiben is hamarosan be fogják vezetni. Így például tudni lehet, hogy az Infineon Technologies és a Nanya Technologies által közösen létrehozott vegyesvállalat, az Inotera Memories richmondi (Virginia) üzemében a közeljövőben ugyancsak be fog indulni a 0,11 mikronos csíkszélességgel rendelkező memóriachipek sorozatgyártása.

A Németországban székelő vállalat üzemeiben 193 nanométeres hullámhosszú litográfiai eljárások segítségével állítják elő a 0,11 mikronos csíkszélességű mikrochipeket. Az Infineon egyébként a világon elsőként használ ilyen litográfiai eljárásokat DRAM memóriák sorozatgyártásához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)