JohnnyCage

Az internetezők döntő többségét zavarja a spam

Az internetezők döntő többségét komolyan zavarják azok a kéretlenül érkező, általában reklám célú e-mail üzenetek, amelyek egyre gyakrabban bukkannak fel az elektronikus postafiókokban, áll egy napokban kiadott felmérésben.

Az amerikai internetezők mintegy 80 százaléka véli úgy, hogy a kéretlenül érkező reklám e-mailek rendkívül bosszantóak, derült ki a Harris Interactive Inc. piackutató cég napokban nyilvánosságra hozott felmérésének eredményéből. Viszonyításképpen 2000-ben ez az arány még csak 49 százalék volt.

A Harris Interactive által megkérdezett internetezők 74 százaléka úgy gondolja, szigorú törvényekre lenne szükség a spam betiltására, a törvénysértőket pedig súlyos büntetésekkel kellene sújtani. Ezzel szemben mindössze 12 százalék tartana hibának egy esetleges, ilyen jellegű lépést az amerikai kormánytól.

A piackutató cég tavaly november 22. és december 2. között mintegy 2221 18 év feletti internetezőt kérdezett meg a felmérés elkészítéséhez.

A megkérdezettek szerint azok a nagyméretű spamek a legbosszantóbbak, amelyek különféle pornográf szolgáltatásokat népszerűsítenek. Szintén nem nyerték el az internetezők tetszését a különféle jelzálog hiteleket, személyi kölcsönöket, befektetési lehetőségeket, illetve ingatlanokat kínáló spam e-mailek.

A Harris Interactive hasonló eredményre jutott felmérésével, mint az e-mailek spam szűrésével foglalkozó Brightmail Inc., amely decemberben is kiadta a legnagyobb ellenszenvnek "örvendő" spam e-mailek Top 10-es listáját.

A Harris felmérése szerint viszont több - a spamhez nem kapcsolódó - kérdésben is javult az internetezők megítélése. A felhasználók a korábbi években megszokottnál pozitívabban ítélik meg többek között a különféle keresők hatékonyságát, és elmondásuk szerint a legtöbb weboldal sebessége is jelentősen feljavult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #13
    most őszintén, mi az istent csináltok ti hogy ennyi spam-et kaptok?

    érdemes csinálni egy külön freemail-es címet, amelyet csak arra használsz, hogy bejelentkezz oldalakra ahova azt kérnek, egyébként meg meg sem nyitod.
  • Gabest #11
    "Talan a levelezoszerveren kellene valami spamfiltert hasznalni..."

    Ez sem tökéletes, kb. napi 100 "Virusveszély! Viruswarning!" levelet kapok a freemailtől, amiket ugyanúgy ki kell törölni. Még át sem lehet állítani, hogy ne értesítsen...
  • Yfel #9
    Érdekes én már majd egy éve ugyanezen az email címen vagyok, egyetlen spam sem jön ide pedig még filtert sem használok...
  • gz8 #7
    Ne gagyi keresőt használj .)))
    Ott van pl. a copernic, amelyik egyszerre 8-10 keresővel keres, ráadásul sokkal átláthatóbban adja meg a találati eredményeket, mint a köcsög gúgöl vagy jahú :-p
  • Totya000 #5
    en figyelve erzem magam, mert az elozo napon a keresobe beirt szavaimat tartalmazo e-maileket kapok masnap.
    kb.20-30 email/nap.
    kellene valami antispam az outlook express-re.
    szerintetek melyik a jo?
    Totya
  • Flashy #2
    jezusom es erre kiadtak penzt meg szantak ra idot hogy kideritsek.
    a spam azert van hogy keretlenul reklamot kuldjon ezzel terhelve nagyjabol mindent amivel kapcsolatba kerul (ember, gep, savszelesseg). hogyne zavarna.