JohnnyCage

Robbanásveszélyesek a hamis Siemens akkumulátorok

A német elektronikai óriás elmondása szerint olyan hamisított, Ázsiából származó mobiltelefon akkumulátorok kerültek piacra, amelyek komoly sérüléseket okozhatnak.

A müncheni központú társaság egy közelmúltbeli balesetet követően sajtóközleményben figyelmezteti felhasználóit, hogy ne használjanak más gyártók által készített, licensz nélküli akkumulátorokat Siemens mobiltelefon készülékeikben. Az elmúlt héten egy házaspár égési és szemsérüléseket szenvedett, amikor a Siemens C25-ös mobiltelefonjukban lévő hamisított akkumulátor váratlanul felrobbant az autós töltőn.

A Siemens szerint a jogtalanul gyártott, bizonytalan forrásból származó akkumulátorok nem felelnek meg az előírásoknak, és többek között a túltöltést megakadályozó elektronikát sem tartalmazzák. A hamisított akkumulátorok hosszú ideig a töltön hagyva túltöltődhetnek és felrobbanhatnak.

A mobiltelefon gyártó szerint a hamisított akkumulátorok elsősorban a bolhapiacokon, illetve egyes, nemhivatalos weboldalakon kínált Siemens készülékekben találhatók meg. A társaság arra kéri a Siemens mobiltelefonnal rendelkező európai és ázsiai felhasználókat, hogy ellenőrizzék készülékük akkumulátorát, és haladéktalanul cseréljék ki megbízható kereskedelmi forrásból származó Siemens változatra, amennyiben licensz nélkül gyártott hamisítvány. Mindez különösen igaz a C25-ös készülékek tulajdonosaira.

További problémát okoz, hogy a hamisított akkumulátorokat az átlagfelhasználó nem tudja megkülönböztetni az eredeti Siemens változatoktól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cheky #3
    Siemens C25? Hol van az már? lehet, hogy már olyan régi volt az aksija... ;-)
  • braindance #1
    Mivan, az al-kaida rátette a kezét néhány ázsiai mobiltartozékgyárra?

    :)