Franczy

Blu-ray videorekordert mutatott be a Sony

A világ legnagyobb, különböző fogyasztói elektronikus eszközök gyártásával foglalkozó cégei között nyilvántartott Sony képviselői a napokban a világon elsőként mutattak be egy olyan következő generációs optikai adattároló berendezést, videorekordert, mely a közelmúltban debütált kék lézer (Blu-ray) technológiára épül, és amely berendezés hamarosan kereskedelmi forgalomban is kapható lesz. A Sony munkatársai a világújdonságnak számító eszközt a Sony Dream World 2002 kiállítás keretein belül Yokohamában mutatták be a nagyközönségnek.


A Sony az elmúlt hetekben-hónapokban több kiállítást és szakmai összejövetelt is felhasznált arra, hogy bemutassa a világnak a DVR-Blue szabvánnyal kompatibilis újgenerációs optikai adattároló berendezéseinek prototípusait. A Sony tehát az egyik legfontosabb stratégiai partnere a hollandiai székhelyű Royal Philips Electronics-nek, mely cég a Sony-hoz hasonlóan az eddigiekben már számos nemzetközi konferencián tartott előadásokat és bemutatókat a DVR-Blue technológia előnyeit ecsetelendő. A Sony azonban most először mutatott be egy olyan újgenerációs adattároló berendezést, mely egyrészt a Blu-ray technológiára épül, másrészt pedig állítólag már nagyon közel áll a sorozatgyártáshoz, és a kereskedelmi forgalomban történő megjelenéshez.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
A Sony munkatársai a mostani bemutató kapcsán elmondták, hogy a világújdonságnak számító adattároló berendezés a vele kompatibilis egy oldalas, egy rétegű optikai lemezekre 23,3, 25, illetve 27 GB adatot képes rögzíteni, adatátviteli sebessége pedig 36 Mbps, ami egyébként azt jelenti, hogy a Sony újdonsága nem más, mint egy egyszeres sebességű Blu-ray rekorder. A Sony Dream World 2002 szakkiállítás egyik legnagyobb kiállítótermében a látogatók egyébként az újdonság négy példányával találkozhattak, valamint számtalan olyan felirattal és reklámszöveggel, melyek azt tudatták, hogy megszületett a DVD technológia utódja. A Sony Blu-ray technológiára épülő vadonatúj rekorderei természetesen tökéletesen kompatibilisek a DVD-Video, illetve az audio CD szabványokkal, és említésre méltó, hogy némileg nagyobb méretűek a jelenleg forgalomban lévő VHS videorekordereknél, várható kereskedelemi áruk azonban egyelőre még ismeretlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomcat.no1 #8
    Hát az tény, hogy elég ciki ez a nagy böhöm méret! Szóval amikor egy videó már csak azért olyan méretű amilyen, mert a kazettát mégse lehet áttervezni a szabvány miatt akkor egy sokkal kompaktabb cuccost kezelő gépet jóval nagyobra terveznek?!?!
    Bénák!
    Inkább a sima DVD rekordereket nyomatnák.......
  • Gabest #7
    Mekkora lenne, ha kicsit kisebb lenne! Mondjuk olyan 5és1/2".
  • natalyel #2
    Epphogy nem olyan rossz az, hisz sony :")) Neha ok is el-elk*rnak egy-egy termeket de teny, hogy innovacioban, fejlesztesben, kutatasban mindig is elol jarnak... es ez becsulendo
    nat