Mikeyy

Légi lovasok a harcmezőkön

Az amerikai hadsereg eddig a kifejezetten nagy, drága, és nagyon erős tankok illetve helikopterek fejlesztésére koncentrált, miközben a civil repülésben olyan kis helikoptereket fejlesztettek ki, mint amilyen például az ASI Ultrasport 496, ami csak 50 ezer USD-be kerül, és ezek jelenthetik a kulcsot a jövő hadviseléséhez.

Az üresen 245 kilogrammot nyomó kétüléses helikopter első próbarepülése 1995-ben volt, de azóta számos módosítást hajtottak végre rajta, többek között az 55 lóerős motort kicserélték egy négy karburátoros 90 lóerős motorra. A helikopter átlagos utazósebessége 112 km/h, és maximálisan 268 kg hasznos tehert tud szállítani.


Az amerikai hadsereg nemrég vásárolt 18 új AH-64D Apache helikoptert, amelyek nagytudásúak, azonban széleskörű logisztikai támogatást igényelnek, ráadásul csak kis számban elérhetőek és nagyon drága fenntartani, illetve kicserélni őket. A költséges lopakodó technológiák megvédik őket a nagy hatótávú légvédelmi rendszerek ellen, azonban számos gépet lelőttek a közelmúltban amiatt, mert nem tudták hogy 1000 méteres körzeten belül jól felfegyverzett gyalogos egységek tartózkodtak, amelyek ellen nem voltak hatásosak ugyanezek a technológiák.

A mai légi lovasság a 101. Légi Hadosztályban többnyire Blackhawk helikopterekkel repül, így sebezhető a levegőben és csak akkor harcképes, ha földet ért a helikopter és a katonák kiszálltak. Ezekkel a kis gépekkel azonban mindegyik katona kaphatna egy saját "Pegazus" szárnyas lovat, így a légi lovasság uralhatná a harcmezőt.

Egy hadosztályban 300 ilyen helikopter a darázsrajokhoz hasonlóan lerohanhat több nagy páncélozott gépet, amelyek így nem sok eséllyel rendelkeznek, bár 1-2 kis gépet leszedhetnek. Ráadásul igen költséghatékony megoldás, mert egy 74 ilyen minihelikopterből álló osztag létrehozása olcsóbb, mint egyetlen Comanche helikopter.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • radical #21
  Egy ilyen metálszürkét kérek munkába járásra!
 • Bekomman #20
  "A költséges lopakodó technológiák megvédik őket a nagy hatótávú légvédelmi rendszerek ellen"

  Az apachban nincs is lopakodó technó, az majd a komancs lesz.
 • Bekomman #19
  Üresen egy Apach se drága, csakhát mire fölszerelik... a longbow már 40 milka$ ez pont 15-tel drágább mint a sima Apach.
 • Bekomman #18
  23mm-es kalibert az oroszok használnak\tak a régebbi tipusokon.
 • tomcs #17
  A mai légi lovasság a 101. Légi Hadosztályban többnyire Blackhawk helikopterekkel repül, így sebezhető a levegőben és csak akkor harcképes, ha földet ért a helikopter és a katonák kiszálltak. Ezekkel a kis gépekkel azonban mindegyik katona kaphatna egy saját "Pegazus" szárnyas lovat, így a légi lovasság uralhatná a harcmezőt.


  ez meg tisztara olyan mintha valami nagyon magas rangu nagyon nagyon hulye vezetot akarnanak ezzel meggyozni...
  ja meg kivancsi vagyok a co2->meszko projectbol mi is lesz..... :))
 • TheZsenyka #16
  Keveritek a szezont a kaliberrel...
 • harcu #15
  Azért az Apache-on jó lesz az egy 30 mm-es Gatlingnak is. Nem azért mondom, de az Amcsik nem használnak 23 mm-es kalibert.
 • TheZsenyka #13
  Elnézve a berendezést, arra a következtetésre jutottam, hogy a kis helikopter nagyon OPTIMISTA konstrukció... hogy miért? Nézzétek meg a képeket, van leszállótalpa... megelőlegezték hogy egyszer még le is fog szálni...
 • Rive #12
  Egy gyalogos katona fedezékbe vetődhet, de ha egy ilyennek odadurrantanak egy marék rozsdás szöget valami ősi mordályból...

  Nem elég, hogy a katona bekap egy marék ilyen-olyan sebet, még le is esik :D
 • Supergamer_real #10
  "nagyobb a valoszinusege, hogy lesz naluk egy vafaszpuska mint egy tankelharito raketa"

  bar ez afganistan eseteben valszeg majdnem ugyanaz.