Hunter

Kezünkön a jövő

Egy high-tech kesztyű, mely nyomon követi a kéz mozdulatait gyökeresen megváltoztathatja számítógép használati szokásainkat. Az Essential Reality által kifejlesztett P5 kesztyű helyettesítheti a billentyűzetet és az egeret, lehetővé téve a számítógép irányítását a kéz és az ujjak levegőben történő mozgatásával.

A virtuális kesztyű ötlete már ismert egy ideje, de a múltban kényelmetlennek találták használatát, ésszerűtlennek és gyakran költségesnek titulálták. Ezzel ellentétben a P5 kesztyű könnyű mind súlyát, mind használatát tekintve, a várható ára 129 és 149 dollár között mozoghat, a hozzá kiadott játékoktól függően.


"Bármely játék esetében használható, kézmozdulataiddal mozoghatsz a térben" - mondta David Devor, az Essential Reality alelnöke. "Mindig rendkívül intuitívnek bizonyul, használata ösztönös, egy teljes mozgás beviteli eszköz van a kezünkben." A cég csaknem három évet töltött a termék kifejlesztésével, ami idén már a kereskedelemben is megjelenik. A technológia a régi Nintendo által készített kesztyűn alapul, ezt 1989-ben mutatták be és 1,6 millió darabot adtak el belőle, ám nehézkés volt és ormótlanságával leginkább egy konyhai kesztyűre emlékeztetett. "Az eredeti kesztyűvel kezdődött a tervezés" - magyarázta Devor. "Sikerült azonban megszabadulnunk a teljes felépítménytől, ami lehetővé tette, hogy különböző kézméretekkel is működjön ugyanaz a darab, és ne kelljen aggódnunk a higiéniai követelmények miatt."

A P5 keskeny csíkokkal van ellátva, ami minden egyes ujj hátán végigfut és az ujjhegyen található gyűrű tartja a helyén. A csíkok "hajlásérzékelőket" tartalmaznak, ami impulzusokat küld a számítógépnek, értelmezve az ujj mozgását. A kesztyűt egy egyszerű elasztikus fekete pánt tartja a kézen, ami annyit jelent, hogy bármilyen méretű kéz számára alkalmas. A termék a videojátékokon felnövő fiatalokat célozza, a cég azonban számos egyéb felhasználást is lehetségesnek lát a jövőben.

"A játékipar hatalmas piacot jelent számunkra" - tette hozzá Devor. "Ezen kívül azonban rengeteg más ágazat is van. Az animálástól egészen az otthoni felhasználásokig."

A cég szintén eshetőséget lát a kesztyű katonai, tudományos és gyógyászati területeken történő felhasználására. A P5 USB porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez és Microsoft Windows operációs rendszer alatt működtethető. Az Essential Reality most azon dolgozik, hogy Mac és Linux OS kompatibilis legyen az eszköz, nem hagyva figyelmen kívül a Playstation 2 és Xbox alkalmazásokat sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KIP #22
    Milyen frankó már mikor a Black&White ban lecsapsz
    egy maflást az alattvalóknak ez a kütyüvel:-) LOL
  • H3Lc2Y #17
    Bunny: Honnan veszed hogy nem adnak ki balkezeset is? :)
    Én is balkezes vagyok, csak én jobb kézzel is használom az egeret...nekem 8
    Bár el tudnék képzelni mondjuk mind2 kezemre egy ilyen cuccot..:)
  • H3Lc2Y #16
    Hát én nem értem azokat, akik leszólnak egy ilyen eszközt, amire mindig is vágytam, rengetegszer gondoltam arra, hogy milyen jo is lenne egy ilyen "device". És azoknak akik csak leszólni tudják: maradjanak a bill.nél és az egérnél. Én haladok a korral...Már csak az a kérdés mikor lesz olyan, ami már vissza is hat, mozgatja az ujjaidat is, tehát ha mondjuk vmit megfogsz, akkor azt érezd is.. ha vmit megnyomsz az ujjaddal, akkor az ujjad ütközzön stb, de ez már megint egy másik rész, ez is bőven elég, és az ára is tűrhető, ahhoz képest hogy mennyi mindenre jó.
    Egyedül a neve nem jön P5? mi van ha kijön majd a pentium 5...:) ennyire fantázia dús nevet..
  • Laalee #10
    mer egy ilyen kesztyü megadna? pont ugyanarra jo... gondolom erzekeli a terbeli mozgas, meg az ujjak elmozdulasabol a billenyu leutest, mindezt ugy hogy felemelet kezzel kell csinalni... ha te vegigjatszol igy egy estet, tuti lenyomod Fekete Lacit is kitartja ki a kezet tovabb versenyben.
  • Laalee #5
    mekora baromsag mar megint...
  • zplayer #3
    jo az gifanid :)
  • Efreet #2
    De. de mások is ezt használják, és nekik is elfárad... más típusu játék, mint anno a billentyüzetesek és az egeresek... nekem nagyon tetszik :)