Franczy

A Napster nem halott?

A korábban szebb napokat is látott zenefájl cserebere szolgáltatás, a Napster új elnök-vezérigazgatója, Konrad Hilbers a napokban azt nyilatkozta, hogy már nincs messze az az idő, amikor a Napster visszaszerzi régi hírnevét, és a felhasználók újra könnyedén töltögethetik majd le a különböző zenefájlokat az internet segítségével. Hilbers a napokban a német Stern magazinnak adott interjújában elmondta, hogy teljes vállszélességgel ki kíván állni a Napster mellett, mely céget az elmúlt hetekben-hónapokban számtalan támadás ért azzal kapcsolatban, hogy szolgáltatásainak minősége jelentős mértékben visszaesett, sőt lényegében már egy hónapja teljesen működésképtelen a Napster rendszer.

"A Napster nem halott. A Napster név nagyon sokat ér, és jelenleg minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a Napsterből újra egy nagyon is működőképes céget varázsoljunk" - nyilatkozta Hilbers.

Hilbers a Stern magazinnak adott interjújában elég szűkszavú volt, így semmilyen részletet sem hozott nyilvánosságra azzal kapcsolatban, hogy az idén nyárra ígért előfizetéses alapokon nyugvó Napster mikor kezdi majd meg működését és milyen körülmények között teszi majd mindezt. Hilbers annyit azért még elárult, hogy a teljes megújulás előtt álló előfizetéses rendszerű Napster felhasználóinak körülbelül 5 dollárt kell majd fizetniük havonta azért, hogy letölthessék az internetről kedvenc zenei felvételeik digitálisan tömörített változatait.

A Napster korábbi és egyben sokak által szidott elnök-vezérigazgatója, Hank Barry az idei év elején még azt nyilatkozta, hogy a fizetős Napster havidíja nagyjából 4,95-9,95 dollár körül alakul majd, mely összeg nagysága attól függ, hogy a felhasználók milyen mennyiségben szeretnének zenefájlokhoz jutni, valamint attól is, hogy azokat később esetleg szeretnék-e audio CD-re felírni. Egyes források szerint Hank Barry óta számos dolog megváltozott már a Napster piaci stratégiáját illetően, de biztosat ez ügyben csak akkor lehet mondani, amikor az előfizetéses alapokon nyugvó Napster megkezdi működését. Annyi azonban már most is bizonyosnak látszik, hogy akik az EMI Recorded Entertainment, a Warner Music és BMG Entertainment hanglemezipari cégek zenei felvételeihez is hozzá akarnak majd jutni a Napster segítségével, azoknak az alap havidíjon felül újabb összegeket kell majd kifizetniük. Az is bizonyos egyébként, hogy az új Napster már nem MP3 fájlokat fog nyújtani a felhasználók részére, hanem egy újonnan szabadalmaztatott tömörítési eljárással készített, NAP kiterjesztést használó fájlokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Air #15
    Viszont azt mondjátok meg nekem, - cserébe - hogy hol találhatom meg a Füstifecskék albumát!!!
  • Air #14
    Latjatok milyen lamerek vagytok!! A registry-ben van egy olyan, hogy LimitBitrate, erteke 1. Ha ezt atirjatok 0-ra maris kereshettek vele 128-asnal jobb mp3-akat is...
  • Csibe #11
    Figyelj... ott az ingyen internet. Mégis sokan fizetnek elő cégeknél. Tapasztalatból tudom, hogy azok se sokkal jobbak. És ugyanazért a szarért még fizessek is?
  • Scooter #10
    Számomra már HALOTT !!! :-)
  • ixyon #5
    jaja. és a gnutella igazi P2P hálózat, azaz csak 1 prtokol, nincs mögötte cég, mint a többi háló mögött, van ugyanannyi felhasználója, nem csak zene van rajta, és mire a többi hálózatot is szétperelik a kiadók, a gnutellával akkor sem tudnak csinálni semit, mert nincs kit perelni!
  • KaanGr #3
    a kazaa nalam messzirol veri a Napstert
    nezzem a TV-t
    megteccik egy szam, beirom kazaaba, letoltom es megvan :)
  • skorpio7 #2
    www.musiccity.com
    www.winmx.com
    www.kazaa.com
  • Lacc #1
    Lol, ezek teljesen hülyének néznek hogy havonta fizessek??? Ha! Azt leshetik! Van itt elég peer2peer progy, miért éppen azt válasszam amiért még fizetni is kell, és sz@rabb?