JohnnyCage

A Fujitsu kilép az asztali merevelemezek piacáról

Az amerikai Fujitsu Computer Products bejelentette, hogy abbahagyja az asztali merevlemezes meghajtók gyártását, és a jövőben a jövedelmezőbb mobil és szerver szegmensre koncentrál.

A szkennerek és magneto-optikai meghajtók mellett a Fujitsu Computer Products notebook, asztali és szerver merevlemezes meghajtókat is gyárt. Az asztali merevlemezek piacán azonban igen komoly konkurenciaharc folyik, amely következtében a társaság bevételei ezen üzeltágban jelentősen visszaestek.


"Az asztali merevlemez piac túltelített, amely a szükségszerűen lecsökkentett árakkal együtt jelentősen korlátozza a lehetőségeket" - mondta a Fujitsu elnökhelyettese, Mike Chenery. "Általában ahhoz, hogy vezető pozíciót szerezz egy piacon, nagy előny, ha az elsők között vagy. Az asztali merevlemezek piacán nem voltunk az elsők között, a notebook piacon azonban jobb esélyeink vannak."

David Reinsel, az IDC piackutató cég elemzője szerint a Fujitsu kilépése az asztali merevlemezek piacáról segít javítani a szegmens szorult helyzetén, amint a gazdaság ismét elindul felfelé. "A Fujitsu konkurensei minden bizonnyal örülnek a hírnek, mivel megszerezhetik a társaság piaci részesedését" - mondta Reinsel. "Szerencsére a Fujitsunak a mobil és a szerver szegmens kilátásai lehetőséget adnak egy ilyen lépésre."

A Fujitsu legnagyobb konkurensei a Maxtor, Seagate, Western Digital, IBM és Samsung cégek voltak. A társaság az ötödik legnagyobbként 9% piaci részesedéssel bírt a szegmensben. A Fujitsu egy ideig még szállít asztali merevlemezes meghajtókat, a gyártás a társaság jelenlegi tervei szerint az idei év áll le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)