Knee

LCD-nél jobb minőség OLED mikrokijelzőn

Az eMagin, az organikus fénykibocsátó diódák (OLED) szilikon kijelzőn való alkalmazásának egyik vezető fejlesztője, bejelentette, hogy képesek olyan OLED videómegjelenítőket gyártani, amely kiegyensúlyozottan tudja a teljes színskálát, és amely minősége meghaladja a legjobb, jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő folyadékkristályosét (LCD).

A szélesebb spektrumot nyújtó megoldás a bemutatása során egy binokuláris szórakoztató sisak prototípusába lesz beépítve. A bemutatóra San Diegóban, az optikai tudományokkal és technológiákkal foglalkozó szimpóziumon kerül sor. Mivel a teljes színtartományt, köztük a fehéret is képes megjeleníteni, ezért az eMagin OLED mikrokijelzore épülő rendszer nagyobb színmélységet tud nyújtani, mint a többi hordozható eszköz. Mindez, a szintén a cég által fejlesztett, egyedülálló, precíziós szürkeszint vezérléssel, és a pixelekhez külön-külön tartozó színmemóriával párosítva, kivételesen jó videóminőséget és teljesítményt nyújt az olyan mobileszközök használói számára, mint például a hordozható számítógépek és DVD lejátszók.

"Az eMaginnál dolgozó kutatócsoportunk már állt elő figyelemreméltó találmánnyal. OLED-jeink színtartománya már eddig is közel állt a hagyományos, katódsugárcsöves (CRT) monitorokéihoz, de most már sikerült meghaladni a CRT szabványban leírt telítettséget a vörös és zöld esetében, de a kéknél sem állunk messze tőle. Az általunk ismert összes notebook kijelzőjének tartományát pedig már teljesen túlszárnyaltuk. Ez nagyon fontos előny a PC-s játékok és DVD-s alkalmazások esetében, hiszen különleges technológiánkkal sikerült átfogni azon színek legtöbbjét, melyeket az átlagos ember képes észlelni.", kommentálta a bejelentést Dr. Webster Howard, a gyártó technológiáért felelős alelnöke. Dr. Amal Gosh, a cég egyik másik vezetője, bemutatót tart, ahol mindhárom RGB szín intenzitása egyidejűleg meghaladja a hagyományos LCD-nél tapasztaltat. Az új vívmány egyébként a hozzá hasonló OLED megoldások színtartományánál is jobb. Az OLED SVGA+ mikrokijelzőkben egyébként hamarosan a vásárlók is élvezhetik az elonyöket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • accord #3
    Király!
  • Szepi #1
    Vegye meg! Már 1.999.000 Ft-tól az Öné!

    Mottó : (A hülyének is megéri)