JohnnyCage

Az Intel bízik az ázsiai piacban

A világ legnagyobb chipgyártójaként ismert Intel Corp. a napokban közölte, hogy a társaság bízik az ázsiai térség PC piacában. A chipóriás várakozásai szerint Ázsiában az év hátralévő részében számottevően megnőhet a PC-k iránti kereslet.

"A PC-k kereslete visszaesett az USA-ban, csökkenés indult az európai piacon, Ázsiában viszont nem tapasztaltunk ilyesmit, ezért optimisták vagyunk a kínai PC piac második félévét illetően" - mondta Christian Morales, az Intel elnökhelyettese, valamint az ázsiai régió általános menedzsere a Reuters-nek. A társaság "nem tapasztalt semmiféle visszaesést az ázsiai térség IT iparában."

"Az ázsiai térségben az idei második negyedév során erős kereslet mutatkozott mikroprocesszor, chipkészlet és flash termékeink iránt. Ázsia bevételeink 31%-áért volt felelős a negyedévben a korábbi 28%-hoz képest." 2001. első felében Kína, India és Délkelet-Ázsia eladásai voltak jelentősek. Tajvan és Dél-Korea inkább telített piaca ezzel szemben visszaesést mutatott a növekedési ütemet illetően.

Morales szerint a globális PC piac elérte a hullámvölgy legalját. "A PC ipar világszerte a visszaesés legmélyebb pontján áll, és a raktárkészletek immár normális szinten vannak. A második félév mindig jobb, mint az első, ezért Ázsiában növekedésre számítunk az év hátralévő részében." Daniel Heyler, a Merrill Lynch elemzője elmondta, hogy a jelek valóban egy közelgő szezonális fellendülésre utalnak.

"Minden bizonnyal erősödő kereslet lesz tapasztalható az ázsiai piacon. Előttünk a tanév kezdete, azután pedig a karácsony okozhat majd erősödést az eladásokban" - mondta Heyler. Morales szerint a Microsoft Windows XP operációs rendszerének megjelenése, valamint az új Pentium 4 változatok kiadásának gyorsított üteme szintén lendíthet a piac forgalmán. Az Intel-vezető szerint Kína, amely a térség legjelentősebb felvevőpiaca, az utóbbi időben igen agresszíven kezdte megszerezni a legújabb technológiájú rendszereket, amely szintén kedvez a társaság eladásainak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andris #1
    "a második félév mindig jobb, mint az első"

    Na.. ezek is csak reménykednek...