Franczy

Csökkent a PlayStation 2 ára

[CNet] Japán egyik legnagyobb elektronikai cégének, a Sonynak a szórakoztató elektronikai eszközöket gyártó részlege csütörtökön bejelentette, hogy a rendkívül sikeres PlayStation 2 játékkonzol árát Japánban csökkenteni kívánják, ezzel egyébként nem titkoltan a közeljövőben napvilágot látó konkurens konzolok ellen próbálják meg minél versenyképesebbé tenni a PlayStation 2-t. A Sony Computer Entertainment (SCE) képviselői elmondták, hogy a Sony PlayStation 2 jelenlegi 39700 jenes (~89e Ft) árát pénteken 35000 jenre (~78e Ft) mérséklik, vagyis még a szegényebb játékosok számára is elérhetővé válik a Sony rendkívül sikeres játékgépe.

Az SCE szóvivői elmondták, hogy a mostani árcsökkentés kizárólag csak a hazai, japán piacra vonatkozik, és, hogy a világ különböző részein található Sony kirendeltségek saját hatáskörön belül alakíthatják ki a Sony PlayStation 2 konzolok árát, vagyis sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták, hogy Japánon kívül más országokban is csökken majd a közeljövőben a PlayStation 2 ára.

A PlayStation 2 mostani árcsökkentését korábban már számos piackutató cég előrejelezte, hiszen ahogy az várható volt, a Sony így próbál meg minél versenyképesebb piaci ellenfelet faragni a PlayStation 2-ből, mely játékkonzolnak a közeljövőben olyan komoly ellenfelei kerülnek majd forgalomba, mint például a Microsoft első játékkonzola, az Xbox, vagy a Nintendo legújabb üdvöskéje, a GameCube.

Az SCE képviselői azt is elmondták, hogy a játékkonzol mostani árcsökkentése várhatóan nagyon csekély kihatással lesz majd a cég bevételeire, és valószínűleg a cég korábban nyilvánosságra hozott, az idei üzleti évre vonatkozó előrejelzéseken sem kell majd emiatt változtatni. Az SCE a március 31-ig tartó előző üzleti évben világszerte több mint 9,2 millió PlayStation 2 konzolt adott el, melyből 3,34 millió a japán piacon kelt el. A Sony egyébként nagyratörő tervekkel rendelkezik a PlayStation 2-vel kapcsolatban, hiszen a jelenlegi üzleti évben már nem kevesebb mint 20 millió PlayStation 2-t szeretnének eladni. Nobumasa Morimoto, a Tokyo-Mitsubishi Securities cég szakértője elmondta, hogy elképzelhető, hogy bejönnek a Sony számításai, azonban ehhez további árcsökkentésekre lesz majd szükség.

A tavalyi évben egyébként egészen pontosan 17040 játékszoftver jelent meg PlayStationre, illetve PlayStation 2-re, és a tervek szerint idén is legalább ennyi új játék lát majd napvilágot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Alien! #7
  "a PS2 akkora teljesítményű, mint egy jól felszerelt 150e PC..."

  Jól vagy informálva...

 • shabba #5
  Tudtomman az Xbox memo sávszélessége is 3.2Gb(128bit-es 200Mhz-es DDR-SDRAM), ezen felül nem software renderinget használ, vagyis nem a PIII-al hasonlítsd össze, hanem az XGPU-val(ala GeForce 3 Advanced).

  Az Xbox-ra nem azért kell várni mert meg kell venni, hanem hogy fellendítse a PC 3D game piacot és hogy bővitse az elérhető játékok számát.
  Abban azt hiszem megegyezhetük hogy előbb lesz PC-re Xbox emulátor, mint PS2.
 • ixyon #3
  enneka cuccnak van 1 procija. az emotion-engine.
  a gyengebbek kedveert ez 1 300mhzs 128bites speci risc proci. ami ezzel versenyezni tud az ott ezdodik, hogy MIPS.(grafikus teljesutmenyben)
  6.7 GLOPS a teljesitmenye(64bites GFLOP)
  a 733as PIIInak pedig 1.7 32bites GFLOP
  az Xbox 1etlen elonye aban lehet, hogy komoly MIT lehet irni ala.
  a memo savszelesseg 3.2 GB/s.
  az Xboxnal ez 1.1
  es neked ennel job kell?
 • Lacc #1
  Ez pontosan az X-Box olcsó volta miatt történt.