Mikeyy

Compaq szerverek PCI-X támogatással

A Compaq Computer bejelentette az új ProLiant DL760 szervert, amely az első termék, ami teljes mértékben támogatja a PCI-X I/O technológiát a Profusion chipset architektúra segítségével.

A ProLiant DL760 egyike a két újonnan bevezetett nyolc utas ProLiant szerver modellnek, amelyek Intel Pentium III Xeon processzort tartalmaznak, és a ProLiant ML illetve DL termékcsaládba tartoznak. A ProLiant 8000 következő generációja ProLiant ML750 néven lesz kapható, míg a ProLiant 8500 utódját ProLiant néven ismerhetjük meg, és mindkettőt 700 MHz-es processzorokkal szállítja a Compaq, de hamarosan elérhetők lesznek a 900 MHz-es változatok is.

"A Compaq több, mint 60 százalékos részesedést szerzett a 8 utas szerverek piacán, hiszen olyan újításokat vezet be folyamatosan, amelyek jelentős előnyt biztosítanak a vásárlók számára" - nyilatkozta James Mouton a Compaq vállalati szerverekkel foglalkozó részlegének alelnöke. "Az úttörő újítások, mint például a PCI-X platform bevezetése, az egyszerű, "fiókos" bővíthetőség, az optimális skálázhatóság, a könnyű elérhetőség, és kezelhetőség mindig biztosítja vásárlóink számára az ipar legmodernebb technológiáit" - tette hozzá.

A PCI-X technológiát a Compaq fejlesztette ki a Profusion chipset architektúra számára, és lehetővé teszi más gyártók számára is a technológia licenszelését. A nagy sávszélességű Gigabit Ethernet, a Fibre Channel illetve Ultra3 SCSI platformokat használó eszközök számára a 64 bites PCI-X a lehető legjobb I/O teljesítményt nyújtó felület lehet. A PCI-X visszafelé kompatibilis a már meglevő PCI rendszerekkel, így rugalmassága miatt kiváló lehetőséget jelent a már elöregedett I/O platform továbbfejlesztésére.

A nyolc utas ProLiant DL760 a tesztek során jól szerepelt, bebizonyította hogy megbízható és nagy teljesítményre képes. A rendszeren Windows 2000 Advanced Server operációs rendszer futott, és a PeopleSoft 8 szimulációs program futtatásakor egyszerre 30 ezer különböző felhasználó tranzakcióit tudta megbízhatóan lebonyolítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lord #1
    Csak így tovább Compaq... :)))))