Franczy

A Sony Aibo új képességekkel gazdagodott

[EETimes] A Sony Corporation vezetői és fejlesztőmérnökei bizonyára úgy gondolták, hogy a közelmúltban bemutatott, Aibo névre hallgató robot háziállat azonkívül, hogy néhány egyszerűbb mozgást sikeresen végrehajt, maximum csak a telepeiből nyert áram fogyasztására képes, így éppen ideje volt már valami új funkcióval is ellátni a kicsikét. A cég vezetői tegnap Tokióban jelentették be, hogy az Aibo számára elkészült egy olyan új szoftver, melynek segítségével a robot ezentúl már képes a gazdájának érkezett elektronikus levelek felolvasására, de ezenkívül bizonyos website-ok szövegét is képes felolvasni.

A Sony képviselői elmondták, hogy az Aibo Messenger szoftver segítségével a robot háziállat képes jelezni, ha a gazdájának új elektronikus levele érkezett, majd kívánságra fel is olvassa azt. Az Aibo ezenkívül egyéb szövegfájlok és egyszerűbb felépítésű website-ok tartalmának felolvasására is képes, így a felhasználók ezentúl akár már az Aibo "szájából" is meghallgathatják majd reggelente a legfrissebb híreket, vagy az időjárást. Azért az nem lesz semmi, amikor az Aibo elkezdi majd felolvasni, hogy "Torgyán József tegnap kizárta xy-t", vagy, hogy "ma szép napos idő lesz".

A fejlesztők elmondták, hogy az új szoftvert az Aibo tulajdonosok CD-ROM-on kapják majd meg, melyről aztán fel kell telepíteni egy megfelelő számítógépre a programot. Az elektronikus levelek és website-ok szövegét a szoftver hanganyaggá konvertálja át, amit aztán az Aibo beépített hangszórói segítségével szólaltat meg. A fejlesztők elmondása szerint a gazdinak elég lesz annyit mondania a robotnak, hogy például "hírek", és a háziállat már el is kezdi olvasni a fríss híreket.

"Több Aibo tulajdonos is arra panaszkodott a közelmúltban, hogy a kis robot nem túl nagy tudású, így jó lenne, ha legalább az e-mailek felolvasására "megtanítanánk", mi pedig egyszerűen csak eleget tettünk a gazdik ezen kérésének." - nyilatkozta a Sony cég szóvivője.

Az új Aibo szoftvert Japánban már május 11-től meg lehet rendelni, de az amerikai Aibo tulajoknak júliusig még várniuk kell az új szoftvert tartalmazó CD-ROM-ra. A szoftver segítségével az Aibo az angol és japán nyelvű e-mailek és website-ok felolvasására lesz képes, mégpedig hat különböző férfi, illetve női hangon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #3
    idiotasag, miliardosok tamagocsija...

    amugy bazi ertelmes hogy egy "kutya" olvassa fel az e-mailokat nöi ill ferfi hangon... gratula sony igy tovabb
  • Andris #1
    Mekkora igénytelen dolog ez. . . lehet hogy bennem van a hiba, de én akárhogy is nézem ez egy robotkutya és nem egy titkárnő.