JohnnyCage

SMS-Bomba a telefontolvajok elleni küzdelemben

[IDG] A holland rendőrség egy új módszert készül bevezetni a mobiltolvajok megfékezésére, az SMS-Bombát. Az SMS-Bomba lehetetlenné fogja tenni a lopott mobiltelefon használatát, így a lopás értelmét veszti.

Az amszterdami rendőrség kedden jelentette be, hogy egy új fegyverre bukkant, amely a mobiltelefon-lopások ellen folytatott harc fontos eleme lehet a jövőben. Ez a fegyver nem más, mint az SMS-Bomba.
Miután egy felhasználó jelenti a rendőrségen, hogy GSM (Global System for Mobile Communications - Globális rendszer a mobilkommunikációhoz) mobiltelefonját ellopták, a rendőrség elkezd szöveges üzeneteket küldeni az ellopott telefon számára. Az "Ez a telefon el lett lopva, eladása vagy megvétele bűntény. A rendőrség." üzenet ezentúl minden harmadik percben megérkezik a telefonra, lehetetlenné téve annak használatát.

"Azt reméljük, hogy a módszer segítségével elérhetjük, hogy ne érje meg ellopni a telefonokat" - mondta Elly Florax, az amszterdami rendőrség kommunikációs vezetője. Az üzenetek egy kifejezetten a rendőrség számára kifejlesztett számítógépes rendszerről kerülnek majd elküldésre, mondta Florax. Ha más rendőrségek is érdeklődnek a rendszer iránt, örömmel várjuk őket, folytatta.

A mobiltelefonok lopásainak száma gyorsan nő Amszterdamban. Januárban 453 utcai lopást jelentettek be a holland fővárosban, amelyek háromnegyedében mobilkészüléket is eltulajdonítottak, áll a rendőrség közleményében. Tavaly januárban "mindössze" 268 lopást regisztráltak Amszterdamban, tehát a GSM telefon-lopás lassan üzletággá válik.

A lopott mobiltelefon követését a benne lévő, a működéshez elengedhetetlenül szükséges SIM-kártya (Subscriber Identity Module - Előfizetői Azonosító Modul) teszi lehetővé. Mivel azonban az ellopott készülékek általában új SIM kártyát kapnak, a telefon IMEI (International Mobil Equipment Identity - Nemzetközi Mobil Eszköz Azonosító) kódjának nagyobb haszna van. A lopott készülék IMEI számának segítségével lehetőség nyílik a telefon által használt SIM kártya telefonszámának meghatározására, és az SMS-Bomba ekkor lép életbe.

A holland rendőrség az elharapódzó mobillopásokat az SMS-Bombán kívül felhívásokkal és egyéb kampányokkal is vissza szeretné szorítani. Hogy az SMS-Bomba beválik-e, még nem tudni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kopidani #19
    megoldás kell?: :D vágd a földhöz :P
  • Szmucsi #18
    Vki mondja meg nekem, hogy lehet mobilt tönkretenni, megzavarni smsel vagy vmi más módon.
  • CSOCSO #11
    Egy gyors imei szám cserélés és már mérhetnek ha tudnak..az a gáz ha mondjuk náluk egy imei két, három telcsiszára mutat:)))))
    aztán jönne az sms...az a rendörséges...hogy ez itt a szerencseleveled..köld tovább 5 embernek!!!
    az igaz ha imei szám szerint telcsiszámot tudnak akkor bemérik simán a telcsit...ilynkor simán bemérik,lehalgatják,beleszolnak a beszélgetéseibe..mindegy valami nem teljesen frankó ebben a baromságban...egcerű..itt a 7110 es ez álitólag tudja a sziftveres tiltástimei szám szerint! csak egcer gyere fel vele a hálozatra akármilyen kártyával...utána azt a telcsit baszhatod!!!!!ki az ablakon mert uj szotvert csak ugy tucc felrakni hogy már van egy szoftver vagy tudod hogy milyen szoftver volt rajta....
  • Pali #1
    Cool