Gyurkity Péter

Visszatér mobilra az Assassin's Creed

Négy hosszú év után térnek vissza a két nagy platformra, komoly ambíciókkal.

A Ubisoft igencsak népszerű sorozata kapcsán alig néhány nappal ezelőtt vált egyértelművé, hogy a franchise további három játékkal bővül nemsokára ki. Eközben a cég a hordozható kütyüket is célba veszi, az eddigi talán leghatározottabb döntés és lépés keretében.

A fent említett bejelentésben a Codename Red, Codename Hexe, valamint a Mirage bukkant fel, ezt azonban most követi egy negyedik példány is, amely már kifejezetten okostelefonokra és táblákra jelenne meg. A cég egy rövid teaser videót osztott meg a nagyközönséggel a napokban, amelyben a jól ismert átrepüléses jelenetet vehetjük szemügyre, a helyszín azonban Kína, mégpedig i. e. 215-ben, a hivatalos név pedig az Assassin's Creed Codename Jade, amely már szintén utal az eltérő háttérre. Érdekes módon most először teszik lehetővé a saját karakterek létrehozását, a játék viszont nyilván a hordozható kütyükön megszokott korlátozásokkal jelenik majd meg, bár a pontos részleteket még nem árulták el.


Emiatt nem tudjuk, hogy mennyibe kerül majd az alkotás, mint ahogy a játékon belüli vásárlásokról, a mikrotranzakciók esetleges opciójáról sem esett eddig szó. Az sem világos, hogy mikor jelenne meg az új alkotás, azt azonban tudjuk, hogy nem most először próbálkoznak meg a telefonok és táblák területének meghódításával. Az eredeti darab esetében, még 2007-ben, még a PlayStation 3 és az Xbox 360 volt a célkeresztben, a következő két évben azonban az Altaïr's Chronicles már a Nintendo DS-en, valamint az androidos és iOS-készülékeken is felbukkant, ezt pedig azóta több hasonló fejlesztés követte a sorban.

Eközben egy másik változaton is dolgoznak, amely már a Netflix platformján jelenne meg, a fent említett Assassin's Creed Mirage pedig a fővonalat bővítené ki, a saját közel-keleti helyszíneivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    Megvolnék lepve ha a többi fejlesztő önként és dalolva menne 30fps-ezni unreal5-el :DD