Szekeres Viktor

Menekülnek a nézők a Thor 4-ről

Bedőlt a Szerelem és mennydörgés.

Hatalmasat zuhant az érdeklődés a negyedik Thor-film iránt Amerikában. Az elmúlt hónapokban bőven akadtak olyan filmek, amelyek a nyitányuk után tisztességes mértékben tartották meg nézőiket, azaz elfogadható bevételcsökkenést szenvedtek el, azonban akadtak olyanok is, melyek az első péntekről a másodikra 70-80%-ot zuhantak, ami kiugróan magas nézőszám-apadásra utal.

Nos, ebbe a táborba került bele a Thor: Szerelem és mennydörgés is, mely valamivel több, mint 80%-ot zuhant a második pénteki napjára, a hétvégi 46,6 milliós bevétele pedig 67,7%-os mínuszt jelent, aminél rosszabbul a járvány kitörése óta csak a Fekete Özvegy teljesített. Az odakint 233,9 milliós bevételnél járó filmhez hasonló, 67%-os zuhanást szenvedett még el a Doctor Strange 2 és a Pókember 3 is. Legjobban a Shang Chi és az Eternals teljesített 54 és 62,3% mínusszal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • t_robert #7
  Tény, hogy elég zabagyvaság értelmetlen összefüggő rendes kerettörténet nélkül. Viszont nézhető azért 2 órán keresztül. Persze az is igaz, hogy 1,5 hete láttám és már a felére nem emlékszem olyan maradandó nyomokat hagyott bennem a film.... :)
 • Ellaberin #6
  Szobát olcsóbban kapsz, mint két mozijegy meg a nasi hozzá.
  Viccset félretéve.
  A Mardell filmek belebonyolódtak a saját pókháójukba. Minden karaktert összehoztak már minden karakterrel, nincs olyan univerzum, amit nem mentettek volna meg, így tény a 10 éven alulaik számára nyújthat valamit.
  Pont pár napja kezdtem bele a Dr. Strangebe, de tíz perc után hagytam abba, mert rájöttem vagy ötszáz filmmel le vagyok maradva, hogy tudjam miről is van szó. Tech demók meg sokkal jobban vannak a YT-on, mint ez. De még egy game 4k walkthrough is többet ad, mind a mostani zhuperhősös filmek.
  Hogy már arról ne is beszéljek, amikor a Görög, Kelta mondakörhöz kell nyúlni szuperhősért. Már a szuperhős szótól is összeugrik a gyomrom, nem hogy fizessek érte.....
 • Frekvency #5
  jó a trend...ez is egy lyan film ahová azért ülsz be a csajoddal hogy közben tudjál nyulkálni a bugyijába.
 • kandella #4
  Ott van a cikkben, hogy a covid óta ezen kívül még 3 Marvel film esett hasonló mértékben a második hétvégéjére. Ezt nem nevezném szélsőségesnek, sokkal inkább átlagosnak.
 • zetortraktor #3
  Jó meglátás! Kivéve, hogy

  1. Meg nagyon sokan nem nézték meg, renegeteg néző lesz az elkövetkező hetekben is. Jövő héten csak Amerikában 20+ milliót fizetnek ki jegyért. Ők azok, aki “nem akarják megnézni”?
  2. Nem természetes, hogy ekkorát esik. Ez szélsőség közeli.
  3. Olvastad valahol a neten, hogy valaki csodálkozik?
  4. Marvel-mozik esetében közel sincs “majdhogynem mindig” így.

  A fő tudatlansági lebuktatás (amikor az ember nem ért hozzá és mondja, anélkül, hogy utánanézne) persze az

  5. A 3. hétvégére pont, hogy ellenkező trend jön be szinte mindig, akkor egyenesedik ki sok Marvel-film.
 • hawkie22 #2
  Nem volt gagyi, lehetett rajta jól szórakozni. Nekem nagyon tetszett, arra a majd két órára, amíg tartott, böven kikapcsolt. Lehet azon vitatkozni, hogy Thor most karikatúra-karakter-e vagy bölcs istenség, esetleg mindkettö, de mivel a film maga Korg elbeszéléseként lett tálalva, így teljesen érthetö, hogy Thor-t nem egy unalmas istenségként, hanem humoros karakterként meséli el. Ez nem müvészfilmnek készült, hanem popcorn mozinak.

  Egyébként meg 10 napja megy a mozikban, aki akarta, az mostanra már megnézte, természetes, hogy ekkorát esik. Ezen nem kell csodálkozni. Marvel mozik esetén majdhogynem mindig ez van. Legkésöbb a 3. hét végére bejön ez a trend.
 • Kelta #1
  ez érthető..nagy csalódás a film...gagyi
  5-8 éveseknek való