Szekeres Viktor

Menekülnek a nézők a Thor 4-ről

Bedőlt a Szerelem és mennydörgés.

Hatalmasat zuhant az érdeklődés a negyedik Thor-film iránt Amerikában. Az elmúlt hónapokban bőven akadtak olyan filmek, amelyek a nyitányuk után tisztességes mértékben tartották meg nézőiket, azaz elfogadható bevételcsökkenést szenvedtek el, azonban akadtak olyanok is, melyek az első péntekről a másodikra 70-80%-ot zuhantak, ami kiugróan magas nézőszám-apadásra utal.

Nos, ebbe a táborba került bele a Thor: Szerelem és mennydörgés is, mely valamivel több, mint 80%-ot zuhant a második pénteki napjára, a hétvégi 46,6 milliós bevétele pedig 67,7%-os mínuszt jelent, aminél rosszabbul a járvány kitörése óta csak a Fekete Özvegy teljesített. Az odakint 233,9 milliós bevételnél járó filmhez hasonló, 67%-os zuhanást szenvedett még el a Doctor Strange 2 és a Pókember 3 is. Legjobban a Shang Chi és az Eternals teljesített 54 és 62,3% mínusszal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #7
    Tény, hogy elég zabagyvaság értelmetlen összefüggő rendes kerettörténet nélkül. Viszont nézhető azért 2 órán keresztül. Persze az is igaz, hogy 1,5 hete láttám és már a felére nem emlékszem olyan maradandó nyomokat hagyott bennem a film.... :)
  • Ellaberin #6
    Szobát olcsóbban kapsz, mint két mozijegy meg a nasi hozzá.
    Viccset félretéve.
    A Mardell filmek belebonyolódtak a saját pókháójukba. Minden karaktert összehoztak már minden karakterrel, nincs olyan univerzum, amit nem mentettek volna meg, így tény a 10 éven alulaik számára nyújthat valamit.
    Pont pár napja kezdtem bele a Dr. Strangebe, de tíz perc után hagytam abba, mert rájöttem vagy ötszáz filmmel le vagyok maradva, hogy tudjam miről is van szó. Tech demók meg sokkal jobban vannak a YT-on, mint ez. De még egy game 4k walkthrough is többet ad, mind a mostani zhuperhősös filmek.
    Hogy már arról ne is beszéljek, amikor a Görög, Kelta mondakörhöz kell nyúlni szuperhősért. Már a szuperhős szótól is összeugrik a gyomrom, nem hogy fizessek érte.....
  • kandella #4
    Ott van a cikkben, hogy a covid óta ezen kívül még 3 Marvel film esett hasonló mértékben a második hétvégéjére. Ezt nem nevezném szélsőségesnek, sokkal inkább átlagosnak.
  • zetortraktor #3
    Jó meglátás! Kivéve, hogy

    1. Meg nagyon sokan nem nézték meg, renegeteg néző lesz az elkövetkező hetekben is. Jövő héten csak Amerikában 20+ milliót fizetnek ki jegyért. Ők azok, aki “nem akarják megnézni”?
    2. Nem természetes, hogy ekkorát esik. Ez szélsőség közeli.
    3. Olvastad valahol a neten, hogy valaki csodálkozik?
    4. Marvel-mozik esetében közel sincs “majdhogynem mindig” így.

    A fő tudatlansági lebuktatás (amikor az ember nem ért hozzá és mondja, anélkül, hogy utánanézne) persze az

    5. A 3. hétvégére pont, hogy ellenkező trend jön be szinte mindig, akkor egyenesedik ki sok Marvel-film.
  • hawkie22 #2
    Nem volt gagyi, lehetett rajta jól szórakozni. Nekem nagyon tetszett, arra a majd két órára, amíg tartott, böven kikapcsolt. Lehet azon vitatkozni, hogy Thor most karikatúra-karakter-e vagy bölcs istenség, esetleg mindkettö, de mivel a film maga Korg elbeszéléseként lett tálalva, így teljesen érthetö, hogy Thor-t nem egy unalmas istenségként, hanem humoros karakterként meséli el. Ez nem müvészfilmnek készült, hanem popcorn mozinak.

    Egyébként meg 10 napja megy a mozikban, aki akarta, az mostanra már megnézte, természetes, hogy ekkorát esik. Ezen nem kell csodálkozni. Marvel mozik esetén majdhogynem mindig ez van. Legkésöbb a 3. hét végére bejön ez a trend.
  • Kelta #1
    ez érthető..nagy csalódás a film...gagyi
    5-8 éveseknek való