Gyurkity Péter

Megosztja a rajongókat a Monkey Island folytatása

A kinézet kapcsán eddig vegyes visszajelzéseket kaptak, erre maga az alkotó is reagált.

Nemrég számoltunk be arról, hogy hosszú szünet után újabb epizóddal bővül a franchise, ez azonban némileg különleges lesz, hiszen az eredeti alkotók térnek vissza a címhez, a történet szálát pedig a második játék után veszik fel, átugorva az időközben piacra dobott példányokat. Azóta néhány kép is elérhetővé vált, egyes rajongóknak pedig egyáltalán nem tetszik, amit ezeken látnak.

A napokban először az Adventure Gamers közölt egy hosszabb interjút, amelyben maga Ron Gilbert szólal meg, nem sokkal később azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a készülőben lévő játék kinézete és stílusa sokaknak nem tetszik. Erre maga Gilbert is kénytelen volt reagálni, ő nem sokkal később egy saját blogbejegyzésben reagált a fejleményekre, kifejtve személyes véleményét. Ebben elmondja többek között, hogy szándékosan provokatív és sokkoló kinézetet akart, mivel nem szándékozott klisé megoldásokhoz folyamodni, inkább a meglepetésre, az újszerűségre helyezte a hangsúlyt, ez viszont a jelek szerint igencsak megosztja a rajongókat.

A Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge folytatása valóban eltérő külalakban tárul elénk, ezzel kapcsolatban viszont arra emlékeztet minket az alkotó, hogy annak idején az első két epizód között is komoly különbségek voltak, tekintettel arra, hogy az első példány még a 16 színt használó EGA-grafikával bukkant fel (legalábbis PC-n), ezt követte később a 256 színre építő második rész. Legalább ilyen jó példa azonban a mostani esetre a Maniac Mansion és a folytatás, a Day of the Tentacle közötti eltérések listája, ami nem akadályozta meg a rajongókat abban, hogy ez utóbbit is megfelelő módon élvezzék.

A megjelenés jelen esetben az év vége előtt esedékes, meglátjuk, ez milyen visszhangot vált majd ki a táborból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Maleko #1
    Thimbleweed Park is elég nagy csalódás volt, The Cave-ról ne is beszéljünk, a grafikával lesz a legkevesebb probléma ennél is