Ötvös Tibor

A buborék - a Netflix újabb "remekműve"

Judd Apatow számos jó vígjátékot csinált már, de a jelek szerint a karantén neki sem tett jót. A buborék minden, csak nem vicces vagy akár érdekes.

A 40 éves szűz, Felkoppintva, Ron Burgundy filmek... csak pár Judd Apatow ismertebb munkái közül, melyekből kiderülhet, hogy az úriember ért a nevettetéshez. Most a karanténidőszak végén úgy döntött, hogy egy szatírába fog és leforgatta a Netflix számára A buborék című valamit. A film tele van pakolva sztárokkal... pontosabban ismertebb arcokkal (Karen Gillan, Pedro Pascal, David Duchovny, Keegan-Michael Key), de mégis kellemetlenül fogunk feszengeni a nézése közben.

Hogy tetszett A buborék?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
Pedig az alapötlet aktuális: egy filmes stáb a Covid-19 járvány időszaka alatt akarja leforgatni nagy költségvetésű filmsorozatuk hatodik részét és ezt egy, a világtól elzárt kastélyban akarják megoldani. Persze a folyamatos csúszások és az egyre jobban bekattanó stábtagok nagyon nehezítik a munkálatokat és ezen események kellene, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra. Nos, leszögezem rögtön, hogy nem fognak.


Ha szatíra vagy vígjáték a célja egy alkotónak, akkor ajánlott érdekes helyzetekkel, karakterekkel vagy humorral meghintenie a művét, és Apatow mintha elfelejtette volna ezt az egészet. Kezdjük rögtön a sztorival, ami nagyjából 15 perc után megy át teljesen érdektelenbe. Ahogy megérkeznek a "sztárok" a forgatási helyszínre, minden egysíkúvá és unalmassá válik. Ráadásul minden csavar vagy bármilyen meglepő fordulat nélkül letudni ezt a két órát azért elég embert próbáló.

Már csak azért is, mert a karakterek annyira semmilyenek, hogy egyikükkel sem tudunk akár csak pár pillanatnyi szimpátiát kialakítani. A főszereplő Karen Gillan egy igazi primadonna, egy nyafka hisztérika, akinek a legtöbb megmozdulása inkább idegesítő, mint szimpatikus. Aztán ott van David Duchovny, aki Leslie Mann-nal kellene, hogy megmutassa azt a feszültséget ami köztük van. Nos, ez annyira nem sikerül, hogy minden közös jelenetük elég kínos.

Az egyetlen, aki talán kicsit is élvezte a szerepét, az Pedro Pascal. A drogos, nőfaló sztár nagyon jól áll neki és neki vannak talán a legjobb jelenetei. A buborék cím nagyon találó, hiszen valószínűleg nagyon kevés ember találja majd szórakoztatónak a filmet. És itt egy kis Netflix-kritika is kell, hogy következzen, hiszen a szolgáltató pénzözöne nélkül ez a film valószínű sosem jutott volna el mozikba és nem kapott volna Apatow pénzt arra, hogy leforgassa. Ezzel pedig mindenki jobban járt volna. 2/10

De ha már itt járunk, nézzünk szét kicsit a Netflix kínálatában. Aki nem ragaszkodik a nevetéshez, az A buborék mellett megnézheti a Jó kezekben című dramedy-t, melyben egy halálos beteg édesanya próbál gondoskodni gyermeke jövőjéről. A film kellően érzelmes és helyenként felkavaró, de ugyanakkor nagyon nagy szíve van. Szintén érdekes választás lehet a Metal Lords, melyben két különc tini metálbandát alapít, hogy végre felfigyeljenek rájuk. Szórakoztató, vicces, kicsit a Rocksulira emlékeztet, ami nagy pozitívum. Szóval van mit nézni, csak jól kell választani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #11
    ahhoz valószínűleg minden netflix filmet meg kéne nézni, hogy rábukkanjak valami jóra... de arra meg nincs idő. idő hijján marad a véletlenszerű választás. ezzel a taktikával az elmúlt 5-6 évben talán, ha 1 jó netflix gyártmányt láttam.
  • Agyturbinikusz #10
    Úgy látom a szerző nem tud különbséget tenni a színész 3s az általa játszott karakter között.
    Innentől nem értem az egészet. Karen Gillan egy kiváló színész amiről nem egy esetben bebizonyított, igaz ennek utána kellene járni, nem csak ide írni valamit.

    Vagyis amit írni akart a költő, hogy a színészek jók, csak nem jó filmben vannak.

    Azért jó lenne tudni, hogy az eredeti vagy a szinkronos változat lett értékelve, mert az nagyon sokat számít....
  • AcsMarci #9
    "keverve a társadalom jelenlegi katasztrófális tudattalanságával" Most te nem vagy a társadalom tagja vagy te vagy az örökös kivétel, akinek az egyetlen negatív tulajdonsága az, hogy hibátlan?
  • AcsMarci #8
    Akinek ez a film vicces, annak ajánlom Adam Sandler baszós fingós vicces filmjeit, azokat is élvezni fogja.
  • asgh #7
    Az SG-n sosem voltak film kritikák, csak facebook post színvonalú szánalmas fikázás.
  • professional #6
    Teljesen jó volt! Covid paródia keverve a társadalom jelenlegi katasztrófális tudattalanságával...aki nem érti az meg minek ír kritikát?!?
  • yesname #5
    Szerintem neked nagyon meg kéne tanulnod magyarul, mert amit mondasz annak semmi köze amire írod. Ja most nézem kalapos01. Oké. Így nincs gond, már érthető :D
  • kalapos01 #4
    " minden jora jutott 4-5 kozepes es par rosszul sikerult is."

    ez csak annyit jelent, hogy rosszakat választasz. tele vannak a szolgáltatók kurva jó filmekkel, csak ugye te a Bubble-t nézed meg birka módon, ahelyett, hogy valami jót választanál. Ez itt a gond. Ha azt akarod mondani, hogy a kiemelt darabjaikra igaz ez az arány, akkor lehet, hogy igazad van, de tele vannak nem hájpolt kincsekkel, csak azokra ugye nem vetődik a tipikus felhasználó.
  • repvez #3
    A legjobb az egészben, ha a cikk iroja fikáz valamit az rendben van , de ha egy forumtag akar kritikát megfogalmazni akkor törlik a hszért , föleg ha az nem egyezik a cikk irojának izlésével.
    Szép uj világ.,
  • BrockSamson #2
    Eh... egyszer meg lehetett nezni, de valoban kisse eroltetett volt. Karen Gillan karaktere amugy szerintem szandekosan volt unszimpatikus, ez volt a lenyege.

    A streaming szolgaltatok minosegerol meg annyit, hogy a televizios idokben sem kepviseltek a tevefilmek olyan magas szinvonalat, minden jora jutott 4-5 kozepes es par rosszul sikerult is.
    Utoljára szerkesztette: BrockSamson, 2022.04.17. 00:59:13