Szekeres Viktor

Felkavaró lesz az új Denevérember-mozifilm

Nem mindenkinek lesz érdemes megnéznie a The Batmant.

Valószínűleg az amerikai korhatár bizottság, az MPAA legutóbbi ülésén a szokottnál is nagyobb volt a részvétel, hiszen a tagok újabb adag filmet tekintettek meg premier előtt, és hozták meg döntésüket azok besorolására vonatkozóan. És ezúttal az egyik szóban forgó alkotás az új Denevérember-film, a The Batman volt. Amely megkapta a tipikus képregényes-szuperhősös besorolást, a PG-13-as plecsnit. Ez azt jelenti, hogy a 13 éven aluliak is megnézhetik nagykorú felügyelete mellett.

Az MPAA ilyenkor mindig megindokolja a döntését, és elsőként itt is az erőszakos jelenetek emelték ki (de a Venom 2 esetében használt "intenzív" jelző elmaradt), valamint a felkavaró tartalmat. Ezek mellett kábítószeres tartalmat is jeleznek (nem feltétlenül droghasználatot), erős nyelvezetet (de nem szélsőségesen vulgárisat), valamint "némi" szuggesztív anyagot, ez utóbbi általában szexuális jellegre szokott utalni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #5
    Érdekes címeket írsz. Egyikre sem írták, hogy felkavaró lenne. Erre igen.
  • Csucse #4
    Aha...a vetítés után máris tömeges öngyilkosságok várhatók, a pszichológusok soha nemlátott mód túl lesznek terhelve és egy egész generáció lesz mélydepressziós...
  • NEXUS6 #3
    Jaja, felkavaró lesz mint más13-as besorolású film is. Pl a Spiderman: No way home, vagy az Eternals.
    XD
  • takysoft #1
    Ez a cikk nem hogy semmiről se szó, de még ellentéte is a címének...