Ötvös Tibor

Friss trailert kapott a Horizon: Forbidden West

Újabb látványos trailert kapott a Horizon: Forbidden West.

A Sony kiadott egy újabb trailert a Horizon: Forbidden West-hez, mely a népszerű Horizon: Zero Dawn második fejezete lesz. A játék nem csupán PS5-re jelenik meg, de az előző generációs konzolra is. Szóval a PS4 tulajok is bevethetik magukat majd a kalandba, ráadásul teljesen magyar felirattal jön a cím. A mostani videóban pedig ismét a játékmentbe nyerhetünk bepillantást. A játék február 18-án jelenik meg.

A vidék haldoklik. Ádáz viharok és megállíthatatlan métely dúlja az emberiség szétszórt maradványait, míg félelmetes új gépek portyáznak a határvidékeken. Az élet a Földön újabb kihalás felé száguld, és senki se tudja, miért. Aloyra hárul a feladat, hogy kiderítse a titkokat e fenyegetések mögött, és visszaállítsa a rendet és egyensúlyt a világban. Útja során régi barátokkal találkozik, szövetségeket kovácsol új hadviselő frakciókkal és fel kell fednie a régmúlt örökségét – mindeközben egy lépéssel a látszólag legyőzhetetlen új ellenség előtt kell járnia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ender Wiggin #8
  Engedd meg, hogy kifejtsem. Nem a Horizon lopakodási mechanikáját alkalmazzák rengetegen, hanem a Horizon alkalmazza más korábbi játékok lopakodási mechanikáját :-D (példának okáért már az AC Rogue-ban is ez volt cirka 3 évvel korábban - a Black Flagben még automatikus lopakodás volt a fűben, a Rogue-ban már gombbal lehetett aktíválni).
  És míg ez teljesen oké emberi ellenfelek esetén, addig teljesen röhejesen irreális, mikor robotok az ellenfelek. Mert ki hiszi azt el, hogy egy robotnak emberi szintű érzékszervei vannak, főleg, mikor egy szaros mobilteló kamerájáa is érzékeli az IR-tartományt. Ez annyira hihetetlen nekem, hogy nem tudtam beleélni magam a sztori innentől. Ami bármilyen játékról legyen szó, nálam "deal breaker".
  Én próbáltam kedvelni, de a sztori tucatblablabla, untatott, és amikor ez a guggolj le kislányom a sásban, akkor nem lát a robotdínó rész jött, akkor úgy döntöttem, hogy nem szánok több időt rá. Ennyi. Nem kell itt drámázni. Az egész íjászkodás meg megint csak egy nagy LoL.
  Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2022.01.11. 21:45:07
 • wraithLord #7
  Gondolom eleve nem tetszett neki a játék, és az tette fel az i-re a pontot.
  Pl. úgy volt vele, hogy hurrá, ez az n+1-edik uncsi sandbox akció-RPG fantasztikus látvánnyal stb., pont ami manapság a legnagyobb zsáner, unta magát benne, aztán az említett szituáció csak ürügy volt az ALT+F4 & uninstallra. Nem hinném, hogy érdemes boncolgatni vagy többet belelátni.
 • hillman #6
  Egyetértek nem is válaszolnék, de ezzel a sárral és csúszkálással olyat írtál ami zseniális szerintem. (muszáj itt egy történetet megosztanom : egyszer a pilisben jó egyhetes eső után /közben túravezetési verseny volt 3 fős csapatokkal. Kenődő csúszós sár mindenütt. Lejtőn csak fától fáig lehetett haladni, mert képtelenség volt lábon megállni. A verseny végére a versenyzőknek nem lehetett megállapítani a ruha színét se. Mindenki fejtetőig sáros volt.)
  No most ezt elképzelem egy fps-ben sok játékossal. A hagyján, hogy csúszkál meg elesik az ember, a vizes ruhában nehezebben mozog. A sártól nem lehet megállapítani , hogy barát vagy ellenség amíg ránk nem támad, és akkor is lehet, hogy barát támad ránk mert mi magunk is fülig sárosak vagyunk. Jelszóra is szükség lenne, mert a csapattársak egymás irtanák. Nincs piros jel a fej fölött.

  Engem a horizonban egyedül a neve zavar, mert amikor kiadták már létezett egy körökre osztott stratégiai játék aminek a címe "horizon" (2013 Iceberg).
  Hát nem volt több szó abban a szótárban?

 • Dynamic #5
  Nem a realitás határozza meg egy játék minőségét. Van olyan játéktípus aminek jól áll és van aminek egyáltalán nem. Egy stratégiai játéknál naná, hogy számítson a terep és az időjárás, de egy Doomnál agyfaszt kapnék, ha lenne stamina meg figyelni kéne, hogy ne csússzon meg a sáros talajon, vagy sprintelés közben fel-le mozogna a célkereszt. Ettől még a Doom egy kiváló játék, csak más adja a kihívást és az élvezhetőséget.

  Mondjuk eleve nem is értem, hogy miért akadt fenn a kommentelő a Horizonon. Mintha annyira irreális lenne hogy ha leguggolok egy mellig érő sűrű fűben akkor nem vesznek észre. Nem is vágom pontosan, hogy ezzel mi baja volt. A Horizon lopakodási technikáját egy rakás játék alkalmazza - amíg nem szúrnak ki teljesen (vagyis valamit lát de nem tudja pontosan, hogy mit - kérdőjel a feje fölött) addig el tudsz rejtőzni, de amikor 100%-osan észrevesznek akkor meg már hiába próbálsz elbújni...
  Ez pont elég ahhoz, hogy a játék szórakoztató szinten maradjon.
  Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2022.01.06. 17:03:10
 • hillman #4
  Vannak játékok ahol több a realitás és van ahol kevesebb. A mechwarrior sorozat egészében testrészre számolja a sebzést. Ha szétlőjük az egyik lábát akkor sántikálni fog és már nem tud szaladni. Ha a másikat is akkor elfekszik és vége. Ha hibátlan az összes többi része akkor is. Ha szétlőjük a kezét akkor azzal se ütni se lőni nem fog tudni.

  Megemlíteném még a totalwar sorozat (korábbi) részeit ahol a fáradság , a morál, az időjárás, a terep, a képzettség és a vezér is számít. Minél nehezebb fokozat annál szigorúbban veszi ezeket. Veryhard-on a csaták többségét a fáradság és a terep kombinációjával minimális harcérintkezéssel meg lehet nyerni. A medieval2-ig manőverezés és a terep kihasználásával harcérintkezés nélkül is visszavonulásra lehetett kényszeríteni az ellenséget. Azóta(a sorozat újabb részeiben) az utolsó alakulatig értelmetlenül is támad.Ahelyett hogy rendezetten visszavonulna és azon kéne küzdenem, hogy ne tehesse.

  Igen ennyi kell, hogy leírjak egy játékot. Az elmúlt 10 évre így is van 50+ játék ami megütötte a szintet. Tiszteletet érdemelnek azon cégek amik lehetővé teszik demo segítségével, hogy eldönthessük akarunk-e vele játszani.
  Jó, hogy ennyi féle játék van így mindenki megtalálja az elvárásainak megfelelőt.
 • Dynamic #3
  Ja, mert tényleg ennyi kell, hogy leírd az egész játékot. Bírom, amikor számon kérik a realitást egy videójátékon, de akkor ezek szerint kb. semmivel nem játszol, mert milyen [email protected]ág már, hogy a karakter szarrá lövik, de ha átszalad egy medikiten amitől egyből felgyógyul.
 • bunny #2
  Majd ha kijön PC-re, addig is javítgatják legalább :) Első rész kiváló volt, baromi jó hangulattal és szerintem a nehézség is jól el lett találva, úgyhogy ez is tuti jó lesz. Majd úgy 2-3 év múlva :D
 • Ender Wiggin #1
  nem értem, mit esznek ezen. fél órát bírtam játszani az első résszel, de amikor a robot nem vett észre csak azért, mert leguggoltam a fűben, akkor töröltem a p-be...