Berta Sándor

Előfizetési modell jelentheti a jövőt a Twitter számára

A vezetőváltás után számos elképzelés merült fel a csevegőszolgáltatás jövőjével kapcsolatban.

Néhány nappal ezelőtt jelentette be a Twitter hivatalosan, hogy távozik a posztjáról Jack Dorsey társalapító és vezérigazgató. Ezután természetesen megindultak a találgatások a platform jövőjéről. Scott Galloway, a New York-i Egyetem marketing-szakértője úgy véli, hogy a Twitter előtt a közeljövőben számos lehetőség kínálkozik azért, hogy végre kitörjön a Facebook és a több IT-óriás árnyékából. A szakember szerint a vállalatnak alapvető stratégiaváltásra lenne szüksége és nem lenne rossz, ha egy pénzügyi technológiai társaság, például a PayPal vásárolná fel. A potenciális felvásárlók között lehet a Square is, amely Dorsey saját vállalkozása és amelyet éppen a napokban neveztek át Blockra.

Dorsey utódja Parag Agrawal lett, akinek szembesülnie kellett Paul Singernek, a Hedgefonds Elliot Management vezetőjének a követeléseivel. Az üzletember többek között azt vetette a Twitter szemére, hogy túl kevés pénzt termel és figyelmen kívül hagyja a platformban rejlő monetizációs lehetőségeket. Dorsey távozása komoly siker Singer számára és a részvényesek, illetve a befektetők osztották a Hedgefonds Elliot Management vezetőjének a kritikáit.

Galloway szerint nem lenne őrültség, ha a Block vásárolná meg a Twittert, mivel így gyakorlatilag egy szuperalkalmazást fejleszthetne ki, amely egyetlen platformon keresztül tenné lehetővé a fizetéseket és a hírek megosztását. Ettől függetlenül az oldalnak be kellene vezetnie egy előfizetési modellt, amelynél a felhasználók legfelső egy százaléka havidíjat fizetne. A Twitter csak egy ilyen monetizációs stratégiával maradhat független és kereshet több pénzt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Mi olyat tud a twitter amit nem tud barmelyik masik, kvazi ingyenes kozossegi oldal (meta vagy bytedance) is reprodukalni? A fizetos modell amit javasoltak csak arra lenne jo, hogy a mostani politikailag motivalt cenzurat felvaltsa egy politikailag es anyagilag is motivalt cenzura. Ezzel csak a felhasznaloi bazisuk tovabbi csokkeneset tudjak eloidezni, tehat egyre tobb penzt kellene kerniuk egyre kisebb eleresert cserebe. Nem latok realis uzleti modellt a ceg szamara a meglevo freemium kozossegi modellek mellett. Az, hogy a mostani felso 1%-nyi felhasznalo jelenleg nem fizet nekik semmilyen erteknovelt szolgaltatasert azt jelenti, hogy ezen csoportok bearatak a szolgaltatasuk erteket 0-ra.
  • Sir Cryalot #1
    lmao ezt is megveszik pornóstól mint a tumblr-t